Vinterskole for medicinstuderende i Esbjerg

0
201

Som bekendt er det besluttet, at man fra 2022 kan tage kandidatdelen af medicinuddannelsen lige her i Esbjerg. Og det er et tiltag som ventes at kunne bidrage til at sikre lægedækningen generelt i det sydvestjyske.

Den årgang medicinstuderende, der som første gruppe vil få muligheden for at tilvælge Esbjerg-uddannelsen, har allerede været inviteret til en sommerskole afholdt i august 2019. Sommerskolen blev en stor succes med flere interesserede end der var plads til. Blandt andet derfor afholdes der nu en tilsvarende tre-dages vinterskole i denne uge. Også Vinterskolen bliver et tilløbsstykke med 31 tilmeldte studerende (pr. d.d. dog indkommet to afbud så det endelige deltagerantal ventes at blive 29). Nogle af de tilmeldte er gengangere fra sommerskolen, der udbygger deres viden om, og tilknytning til SVS og Esbjerg. Andre deltagere er ’nye’.

Fra onsdag morgen d. 29.1 og til fredag d. 31.1 kl. 15:30 er de studerende gennem et program med ophold på kliniske afdelinger, klinisk simulation, oplæg om arbejdet og opgaver i forskellige lægelige specialer samt fællesspisning med input om Esbjerg By. 

Arbejdet med at etablere en lægeuddannelse i Esbjerg foregår som et samarbejde mellem Syddansk Universitet, Region Syddanmark, Sydvestjysk Sygehus, Sygehus Lillebælt, Sygehus Sønderjylland Psykiatrien i Region Syddanmark og almen praksis – og med samarbejde med Esbjerg Kommune.

Vinterskolen er arrangeret af Sydvestjysk Sygehus med uvurderlige bidrag fra Psykiatrien og Esbjerg Kommune.

Leave a Reply