Video afløser fysiske besøg på plejehjem

0
94
Ældre på plejehjem i Esbjerg Kommune og deres pårørende har taget godt imod muligheden for at mødes digitalt via videoopkald, mens coronavirus for en tid sætter en stopper for de fleste fysiske besøg.    
Foto: Esbjerg Kommune    

Brug af FaceTime, Skype og andre videoløsninger hitter og er lige nu en del af hverdagen på plejehjemmene i Esbjerg Kommune.

De ældre har med lidt hjælp fra personalet hurtigt taget teknologien og den nye kommunikationsform til sig og er glade for på den måde at kunne holde kontakten til deres pårørende, nu hvor det på grund af coronavirus som hovedregel desværre ikke længere er muligt for pårørende at komme på fysisk besøg.

Også til lægebesøg

– Vi forsøger hele tiden at være på forkant og har valgt tidligt at sætte ind med alternativer til fysiske besøg på plejehjem. Med tilbud om videoløsninger kan beboerne fortsat se og holde kontakten med deres kære via iPads og andet udstyr, mens plejehjemmene midlertidigt er lukket for fysiske besøg. Videoløsningerne kan også bruges, når en beboer har behov for at konsultere sin praktiserende læge. Det er mit indtryk, at alle har taget godt imod den nye kommunikationsform, siger direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen.

Pårørende er velkomne til at kontakte plejehjemmet, hvis de vil høre mere om løsningen eller aftale en tid for et opkald. Plejehjemmene beder dog om forståelse for, at medarbejderne på grund af travlhed med andre opgaver kun i begrænset omfang har tid til at hjælpe med opkald via en videoløsning hos beboere, der ikke selv er i stand til at bruge denne teknologi.

Fortsat mulighed for besøg ved kritisk sygdom Kommunen følger regeringens og Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Det betyder, at plejehjemmene i øjeblikket er lukket for adgang for pårørende for at beskytte beboerne mod risiko for coronasmitte. I tilfælde af kritisk sygdom hos en beboer er der dog fortsat mulighed for, at de pårørende kan komme på besøg, forudsat at de overholder særlige krav til hygiejnen.

Leave a Reply