“Brug naturen – dit valg”. Sådan lyder overskriften på dette års udgave af Marbæk-/Nationalparkdagen, som deler søndag med EU-valget. Programmet byder på masser af oplevelser i det fri for hele familien.

For første gang besøger Nationalpark Vadehavets skib Marbæk-/Nationalparkdagen. Foto: Esbjerg Kommune

Søndag den 26. maj er der al mulig grund til at lade sofaen passe sig selv. Det er nemlig en særlig dag i Danmark og Europa, hvor både demokratiet og naturen bliver fejret. Foruden EU-valget er det tid til den 24. udgave af Marbækdagen, som i en årrække har haft selskab af Nationalparkdagen, der samler Europa om at sætte pris på naturen. “Brug naturen – dit valg” er derfor meget passende temaet for Marbæk-/Nationalparkdagen, der præsenterer nogle af de mange muligheder for gode oplevelser i naturen.

 

Et væld af aktiviteter

I Esbjerg Kommune er Myrthuegård basen for dagen, og herfra kan gæsterne udforske vaden, skoven og gården. Det spændende program byder på et væld af aktiviteter, og rundt ved posterne står de 150 frivillige klar til at sørge for, at dagen bliver en god oplevelse. Gæsterne kan blandt andet opleve Esbjerg Kunstmuseum, Guldager Highland Cattle, Hjerting Folkedansere, bogbussen, Hedeselskabet, Naturkøkkenet, Esbjerg Fotoklub og Danmarks Naturfredningsforening, lige som de kan møde astronomer, ornitologer og skovfolk.

 

For første gang kommer Nationalpark Vadehavets skib “Vadehavet” forbi og lægger til ved engen nord for Myrthuegård. En anden nyhed i programmet er en udstilling af kunstnergruppen “Tidevand – Vestjyske Akvarelmalere”, som sætter fokus på insekters skønhed og store betydning. Som endnu et nyt tiltag deltager Esbjerg Kommune med information om udviklingen af Marbækgård som trailcenter.

 

Uendelige muligheder i naturen

Dagens program varer fra kl. 10 til 16, og lederen af MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring, Dorte Vind, glæder sig til en dag med naturens mange muligheder som omdrejningspunkt.

 

“Det er en søndag, hvor vi helt naturligt sætter fokus på valg. Naturen ligger åben for os, og vi har nærmest uendelige muligheder for at bruge den til lige netop det, der giver mening og værdi for os hver især. Marbæk-/Nationalparkdagen er en oplagt anledning til at finde inspiration til gode oplevelser og aktiviteter i naturen”, siger Dorte Vind.

 

Praktiske oplysninger

• Trafikinfo: Kør enten gennem Marbækområdet eller ad Vestkystvejen og drej til vestre inden Tarphagebroen.

• P-plads ved Myrthuegård, Myrtuevej 39, 6710 Esbjerg V

• Yderligere informationer, foldere og kort fås på dagen ved Myrthuegård

• Husk madkurven

Hvem står bag dagen?

Marbæk-/Nationalparkdagen 2019 er arrangeret af MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring, Esbjerg Kommunes skovafdeling og Nationalpark Vadehavet i samarbejde med en lang række foreninger og natur- og kulturinstitutioner i Esbjerg Kommune.

 

Om Vadehavet

Nationalpark Vadehavet udgør knap 10 pct. af det dansk-tysk-hollandske Vadehavsområde, der strækker sig fra den nordligste del af Ho Bugt til Den Helder i Holland og dækker omkring 9.000 km2.

Vadehavet er også blevet optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og er dermed udnævnt som et område, der har særlig universel værdi.

Leave a Reply