Ungebyråd jagter ideer til det gode ungdomsliv

0
1017
Medlemmer af Esbjerg Kommunes Ungebyråd fremlægger deres ideer for det folkevalgte byråd under et byrådsmøde.

Mandag den 18. november får Esbjerg Byråd selskab af Ungebyråd 2019, som præsenterer gode ideer til at gøre Esbjerg Kommune til et endnu bedre sted at være ung. Ideerne bliver testet på de politiske udvalgsformænd i Løvens Hule, inden byrådet vælger den bedste idé, som får 200.000 kr. til at blive ført ud i livet.

Til sidste års ungebyråd valgte byrådet ideen om et nyt samlingssted for unge ved åen i Ribe som vinder, og projektet er netop blevet indviet.

Foto: Torben Meyer, Esbjerg Byhistoriske Arkiv

Hvad kan gøre Esbjerg Kommune til et endnu bedre sted at være ung? Det ved de unge selvfølgelig bedst selv, og de deler gerne ud af deres gode ideer. I hvert fald sprudler idékataloget til Ungebyråd 2019 af kreativitet og gåpåmod og indeholder mange spændende forslag. Hvad med for eksempel Ungdommens Dag som et folkemøde for de unge, et udendørs opholdssted for unge ved Esbjerg Strand, en café eller lektiecafé for unge et centralt sted i Esbjerg eller et ungerabatkort til lokale butikker, begivenheder og kulturinstitutioner.

Ungebyråd 2019 er sammensat af 25 unge fra kommunens folkeskoler og ungdomsuddannelser, og mandag den 18. november indtager ungebyrådet Esbjerg Rådhus, hvor de vælger de bedste ideer ud og arbejder videre med dem i grupper. De får sparring af kommunens fagfolk og repræsentanter fra de politiske ungdomspartier, inden turen går i Løvens Hule, hvor ideerne skal stå deres prøve for de politiske udvalgsformænd. Efter aftenens byrådsmøde fremlægger ungebyrådet ideerne for det rigtige byråd, som vælger et vinderprojekt, der får 200.000 kr. til at blive ført ud i livet.

Indvielse af sidste års vinderprojekt

Til sidste års ungebyråd var det ideen om et ungemiljø ved åen i Ribe, der løb med sejren, og de nye faciliteter er netop blevet indviet med nye faciliteter til aktiviteter og fællesskab i Vedels Anlæg.

2019 er det tredje år med ungebyrådet, der har som mål at aktivere og engagere de unge. Konceptet er kogt ned til én dag, hvor de unge oplever, at der er kort vej fra idé til beslutning, og efterfølgende kan de følge vinderprojektet blive til virkelighed.

“I byrådet glæder vi os til igen at få besøg af ungebyrådet. De unge byder ind med god energi og et frisk pust, som er inspirerende at opleve. Fremtiden er de unges, og i en tid, hvor vi i høj grad sætter bosætning og studieliv på dagsordenen, er det vigtigt, at vi lytter til deres ideer og ønsker, så Esbjerg Kommune er et godt sted for dem at bo og leve, mens de er unge, og forhåbentlig får de lyst til at blive her som voksne”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Program for dagen

Kl. 8.00: Ungebyrådet møder ind på rådhuset.

Kl. 11.00: Faglig og politisk sparring.

Kl. 13.45: Ideer i Løvens Hule.

Kl. 17.00: Byrådsmøde, hvorefter ungebyrådets ideer præsenteres for byrådet, som vælger en vinder.

Leave a Reply