Odense Håndbold har fremstået som det suveræne tophold i HTH Ligaen og har sikret sig førstepladsen i grundspillet inden onsdagens topbrag mod Team Esbjerg i Blue Water Dokken.

Foto: Yesbjerg Adobe

På det seneste har holdet dog mødt modgang med skader, og det var nærmest imod odds, at det lørdag sikrede sig adgang til kvartfinalen i EHF Champions League ved at vinde returkampen i det rent danske opgør mod København Håndbold.

Den stjernebesatte fynske trup, der selv uden den korsbåndsskadede højre back, Mette Tranborg, har fået udtaget syv spillere til det danske landshold til Golden League senere på måneden, er en stor opgave for ethvert dansk hold.  At førerholdet ikke er usårligt lige nu, beviste Aarhus United ved at vinde 27-24 i den seneste ligakamp i Odense, og Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen ser også muligheder for at bryde Odenses dominans.

– Hver gang, man spiller mod Odense, ved man, at det bliver en tæt kamp med rigtig meget fysik hos modstanderne. Kan vi komme til at spille på fart og snilde i stedet for fysik, vil det blive på vores præmisser. Jeg synes, vi har set spillemæssigt godt ud mod Odense i de to hidtidige kampe i denne sæson, men vi har ikke været gode nok til at lukke kampene, senest med den fuldstændig håbløse indsats i anden halvleg af semifinalen i Final4. Vi er et helt andet sted med vores hold nu, siger Jesper Jensen.

I den nævnte Final4-kamp i Esbjerg lige før nytår førte Team Esbjerg med 15-8 ved pausen og øgede med et mål i anden halvleg, inden alt faldt sammen med et smerteligt nederlag på 25-27 til følge. Siden har holdet ikke tabt og ligger nummer to i HTH Ligaen og er på sikker kurs mod semifinalen i EHF Cup.

– To forhold gør kampen mod Odense til noget særligt: Vi skal forsvare vores andenplads i ligaen og få to point med over i slutspillet, som kan blive vigtige. Der kommer mange mennesker i Blue Water Dokken, og vi vil rigtig gerne præstere i den kamp, også for at tage en sejr over Odense med over som mental ballast i slutspillet, siger Jesper Jensen.

Fire dages rejse til Rusland med hjemkomst sent mandag sætter sine fysiske spor, men Team Esbjerg må spille på opdriften fra storsejren over Kuban Krasnador og udsigten til at kunne revanchere Final4-semifinalen og det snævre liganederlag på 23-24 31. oktober. Odense har foruden Tranborg været uden Stine Jørgensen, Nadia Offendal og målvogter Althea Reinhardt på det seneste, hver for sig store profiler.

– For os handler det rigtig meget om at gøre det svært for Odense at spille med tre højrehåndede bagspillere i Mette Tranborgs fravær, og så er det vigtigt, at de ikke får lov til at score på kontraangreb. Det er to gode forsvar, og der vil være fokus på defensiven, men det kan lige så godt blive det hold, der først lykkes i angrebet, som vinder, siger Jesper Jensen.

En glædelig nyhed i Esbjerg-lejren er, at Maria Mose Vestergaard er klar til truppen efter at have genoptrænet med en korsbåndsskade i næsten et år. Hun har spillet en 2. divisionskamp og så fysisk godt ud, og nu skal hun langsomt indfases på ligaholdet, formentlig uden at komme på banen mod Odense. Også en anden fløj, Emma Nielsen, er klar efter en mindre skade.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Odense Håndbold onsdag den 6. marts kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund

Venstre fløj: Sanna Solberg, Elma Halilcevic og Maria Mose Vestergaard

Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen

Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord

Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.

Leave a Reply