Team Esbjerg har indgået en toårig aftale gældende til 30. juni 2021 med den østrigske landsholdsplaymaker, Sonja Frey. Hun skifter efter denne sæson fra Paris 92, og tidligere spillede hun fire sæsoner og vandt lige så mange tyske mesterskaber med Thüringer HC.

Foto: Team Esbjerg

1,69 m høje Sonja Frey var drivkraften på det Paris 92-mandskab, Team Esbjerg mødte i EHF Cup i november, og cheftræner Jesper Jensen ser den nye aftale som en direkte udløber af at have spillet europæisk håndbold.

– Sonja Frey var en total åbenbaring for mig, allerede da jeg så tre-fire kampe på video, inden vi skulle møde Paris første gang. Hun har vildskab og er en passionsspiller, som tilskuerne i Blue Water Dokken kan glæde sig til at se. Med sine enormt hurtige fødder var hun i særklasse hos franskmændene, da vi mødte dem på hjemmebane, siger Jesper Jensen.

Østrig er ikke en af de store håndboldnationer, og allerede i 2012 søgte Sonja Frey mod udlandet for at udvikle sit talent. Valget faldt på Thüringer HC i Tyskland, som hun foruden at vinde fire tyske mesterskaber med spillede EHF Champions League for. Hun var med i alt 107 CL-scoringer blandt de mest scorende for en klub, der ellers havde det svært i det selskab.

Sonja Frey havde i de to kampe mod Team Esbjerg mulighed for at danne sig et indtryk af modstanderens måde at spille håndbold på og agere som hold. Det var yderst positivt.

– Jeg er 25 år og står over for de bedste håndboldår. Mit næste skridt skal være til en klub, der spiller med på topniveau og frem for alt internationalt. Team Esbjerg spiller hurtigt og med en god defensiv, og jeg lagde mærke til, at relationerne mellem spillere og træner samt spillerne indbyrdes var meget fine. Det hele virkede sympatisk og målrettet, og jeg fik straks en god følelse. Derfor var det ikke en svær beslutning at vælge Team Esbjerg, siger Sonja Frey.

Hun spillede som ungdomsspiller i MGA-Fivers i hjembyen Wien og debuterede allerede som 16-årig på det østrigske landshold, hvor hun var med til VM i Kina. Hun har spillet 84 A-landskampe.  

– Jeg har tidligere spillet mod danske hold, og jeg er tilltrukket af den skandinaviske mentalitet, at man udnytter hvert sekund på banen til at få det bedste ud af en kamp og blive bedre, uanset hvad stillingen er, siger Sonja Frey.

Jesper Jensen beskriver hende som et positivt og glad menneske, der vil passe godt ind i truppen. På banen vil hun komme til at sætte sit præg på spillet med sit skarpe blik, sin fart og evne til at sætte medspillere op i gode situationer og gøre dem bedre.

Leave a Reply