Håndboldhallen er den samme, men bagtæppet er det internationale håndboldforbund, EHF’s flag, når Herning-Ikast Håndbold og Team Esbjerg for anden gang på tre dage mødes. Præmisserne er også anderledes i en europæisk semifinale end i et dansk slutspil om DM-medaljer.

Foto: Yesbjerg/Adobe

– Der er et mentalt aspekt i at spille om noget andet, hvor det ikke gælder point, men målscore. Hvis man skulle være bagud med et enkelt mål mod slutningen, behøver man ikke skynde sig så meget, fordi man har en tro på, at man kan klare det sammenlagt på hjemmebane, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Tre danske hold er i semifinalerne i EHF Cup, og Jesper Jensen vurderer ungarske Siofok KC til at være svag favorit til at vinde årets finale. Men ikke mere, end at Viborg HK i den anden semifinale har muligheder for at komme forbi holdet trænet af den tidligere Larvik-cheftræner, Tor Odvar Moen, og med norske Silje Solberg og danske Simone Bøhme i truppen.

Jesper Jensen var allerede efter 21-19-sejren i slutspillet onsdag aften tilfreds med, at Herning-Ikasts nøglespillere var blevet trættet godt, men tillægger det ikke afgørende betydning før EHF Cup-semifinalen.

– Mon ikke, de fleste hold kan hive sig op til en europæisk semifinale. Det er en kamp med udenlandske dommere, der ofte dømmer lidt til fordel for hjemmeholdet. Vi ved, at vi bare er os 16 spillere, der sammen skal klare det igennem uden anden hjælp, og det kan være en meget god tankegang at gå til kampen med. Senest skabte vi rigtig mange chancer, vi scorede 10 mål og brændte 14 chancer på Sabine Englert i første halvleg. Havde vi udnyttet nogle af dem, havde det hele set anderledes ud, siger Jesper Jensen.

EHF Cup’en spilles lidt i skyggen af HTH Ligaen med den intensive tv-dækning, og Team Esbjerg-cheftræneren har svært ved at sammenligne de to turneringer.

– Det vil være en stor oplevelse at spille en europæisk finale med al den hype, der er omkring den, og om 15 år vil spillerne huske, at de har spillet en sådan kamp i deres karriere, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg tager til Ikast med samme trup som onsdag aften.

Team Esbjergs trup til semifinalen i EHF Cup, første kamp, mod Herning-Ikast Håndbold lørdag den 6. april kl. 17.00 i IBF Arena:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund

Venstre fløj: Sanna Solberg, Elma Halilcevic og Maria Mose Vestergaard

Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen

Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord

Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen, Line Jørgensen og Rut Jónsdóttir.

Leave a Reply