Team Esbjerg var bundholdet fra Ringkøbing overlegen på alle parametre i ligakampen i Blue Water Dokken, og sejren på 35-16 kunne sagtens have været større.

Gæsterne fulgte med lidt held nogenlunde med i de første ti minutter. 5-3 stod der på måltavlen blandt andet fordi, Team Esbjerg sendte flere afslutninger forbi mål. Dog ikke så mange som Ringkøbing Håndbold, der savnede skudkraft fra distancen og derfor søgte stregen eller fløjene. 

8-3 stod der, da Ringkøbings træner, Jesper Holmris, midt i halvlegen tog en timeout. Den benyttede Esbjerg-træner Jesper Jensen til at sende sin norske stjerne Henny Reistad på banen, og så var for alvor forskel på de to hold. Legende let så det ud, hver gang hun afsluttede, og hun nåede inden pausen op på seks mål – det samme som Ringkøbing. Hun scorede blandt andet halvlegens tre sidste mål til 17, 18 og 19-6.

Ringkøbing-Skjerns Dagblads udsendte sad og rystede på hovedet i pausen.

_ Så dårligt plejer de ikke at spille, men det er Esbjergs fortjeneste. Ringkøbing kan slet ikke finde vej gennem deres forsvar. Det er den store forskel, lød John Thomsen rimelige analyse af 1. halvleg.

Efter pausen prøvede Jesper Jensen flere ting af. Det var ikke af overdrevet respekt for modstanderen, at Team Esbjerg stillede op med et 5-1 forsvar med Kaja Kamp som den fremskudte spiller. De norske landsholdsspillere Kristine Breistøl og Vilde Mortensen Ingstad kom slet ikke på bane, ligesom Henny Reistad startede på bænken.

I stedet udgjorde Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller og Mette Tranborg i lange perioder bagkæden, og især sidstnævnte gav efter en halvsløj start på kampen prøver på sit potentiale.

Også Rikke Poulsen, der fik anden halvleg i målet, spillede sig op i løbet af halvlegen dog uden at komme i nærheden af Amalie Millings høje redningsprocent før pausen. Milling havde også de bedste betingelser.

_ Kampen forløb, som vi gerne ville have det. Vi fik vist den kynisme, som gjorde, at kampen hurtigt var afgjort, og vi kunne spare på kræfterne, sagde Jesper Jensen efter kampen.

_ Når vi kun lukker seks mål ind i første halvleg, behøver vi ikke spille på modstanderens præmisser, men i stedet prøve nogle ting af som 5-1 forsvaret og syv mod seks-spillet. Og vi kunne give pause til de, der spillede landskampe i sidste uge, og i stedetgive meget spilletid til andre.

Kampen i tal

Team Esbjerg – Ringkøbing Håndbold 35-16 (19-6).

Mål, Team Esbjerg: Henny Reistad 9, Mette Tranborg 5, Kaja Kamp 4, Julie Bøe Jacobsen 4, Marit Røsberg Jacobsen 4 (1), Michala Møller 2, Kathrine Heindahl 2, Beyza Türkoglu 2, Vilde Mortensen Ingstad 2, Anne Petersen 1.

Topscorer, Ringkøbing: Alberte Simonsen 4.

Udvisninger: Team Esbjerg 1, Ringkøbing 1.

Tilskuere: 2118

Leave a Reply