Team Esbjergs formand i opråb: Regeringen må handle nu

0
142


Med massiv opbakning fra sponsorer og tilhængere formåede selskabet bag en af landets mest succesrige håndboldklubber, Team Esbjerg Elitehåndbold A/S, at realisere et overskud på 58.000 kr. før skat i regnskabsåret 2019-2020. Ledelsen ser imidlertid ind i et nyt regnskabsår med fortsat strenge coronarestriktioner og tabte indtægter i millionklassen.

Vi må imødese et betydeligt underskud, og vi er langt fra alene. Alle klubber inden for fodbold, håndbold og ishockey afventer med stigende utålmodighed, at der findes en løsning i form af en kompensationsordning fra staten. Divisionsforeningen Håndbold og DIF har i månedsvis forhandlet på vore vegne, og der er holdt videomøder, hvor revisorer har medvirket for at dokumentere situationens alvor. Men der er intet sket. Det er på tide, at regeringen kommer de store publikumsidrætsgrene til undsætning, for ellers kan det få alvorlige konsekvenser, siger Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen.
Som Danmarks mest sete håndboldklub mister Team Esbjerg 75.000-100.000 kr. i indtægt pr. hjemmekamp som følge af restriktionerne, der blandt andet indeholder et forsamlingsforbud med maksimalt 500 personer i hallen. Klubben har normalt et tilskuergennemsnit på ca. 2.000.

Da coronakrisen ramte i foråret og afbrød håndboldligaerne få kampe før afslutningen på grundspillet, lagde Team Esbjergs ledelse en kriseplan, der foruden besparelser rummede offensive initiativer over for sponsorer og tilhængere. Selv om klubben ikke var i stand til at spille kampe, og støtteinitiativerne i realiteten var uden indhold, lykkedes det at mobilisere over en million kr. til klubkassen. Derudover kom lønkompensation fra Erhvervsstyrelsen.

Vi er meget tilfredse med at komme ud af regnskabsåret uden underskud og med vores egenkapital på tre mio. kr. intakt. Vi har revideret vore budgetter frem til foreløbig 31. december. Fortsætter coronarestriktionerne ind i det nye år, må vi revidere budgettet igen og imødese et større underskud, siger Bjarne Pedersen.
Nedgangen i entreindtægter, varesalg på kampdage og kamprelateret reklamesalg resulterede i en nedgang i omsætningen til 18,0 mio. kr. mod 20,4 mio. kr. året før. I modsætning til en række klubber i dansk elitehåndbold har Team Esbjerg undgået at reducere i spillerlønninger.

Vi ville gøre alt for at undgå, at den ekstraordinære situation gik ud over vore medarbejdere. Uanset omstændigheder har vi aldrig taget skridt til at bede spillerne gå ned i løn, og vi ønsker at bevare klubbens gode ry for at overholde aftaler. Det lykkedes med den opbakning fra netværket omkring Team Esbjerg, som lykkeligvis fortsætter ind i denne sæson. Nu ser vi frem til, at også politikerne på Christiansborg bakker op, siger Bjarne Pedersen.

Leave a Reply