Grundspillet i HTH Ligaen var uforudsigeligt, og det samme er slutspillet mellem de otte bedste klubber, der i mellemtiden er blevet til seks hold med medaljechance og spænding i begge puljer. Team Esbjerg kan i fredagens hjemmekamp mod slagne Viborg HK sikre sig førstepladsen i pulje 2, og det vil have stor betydning.

Foto: Yesbjerg

– Førstepladsen betyder meget, for den vil give hjemmebane i en eventuel tredje semifinalekamp, så det store mål er nu at vinde puljen, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Herning-Ikast Håndbold og Aarhus United mødes to timer inden kampen i Esbjerg, og en sejr til midtjyderne vil gøre dem klar til en semifinale mod Odense Håndbold. Det resultat vil kræve, at Team Esbjerg får yderligere et point i de to sidste hjemmekampe i slutspillet for at sikre førstepladsen, idet placeringen i grundspillet ved pointlighed vil være afgørende. Men holdets målsætning er højere.

– Både over for os selv og især over for alle andre vil der ikke være nogen grund til at ødelægge den fine statistik. Hvad angår kampen mod Viborg er det svært at vide, hvilken retning de går i efter at have mistet muligheden for en semifinaleplads. Derfor skal vi holde fokus på, at vi selv har noget at spille for, siger Jesper Jensen.

Viborg er det eneste hold, der har formået at besejre Team Esbjerg i de seneste 28 danske og europæiske kampe. Men efter den indledende 27-26-sejr i slutspillet har de 14-dobbelte danske mestre spillet sig af banen med tre nederlag, og i EHF Cup blev ungarske Siófok endestationen i semifinalen.

I den anden slutspilspulje tog Nykøbing F. Håndbold til København og spillede sig tilbage i kampen om en semifinaleplads ved at vinde 34-29. I den sidste kamp kommer pointløse TTH Holstebro til Nykøbing, mens København skal til Odense. Jesper Jensen har på den baggrund holdet fra Falster som svag favorit til at nå semifinalen og dermed højst sandsynligt modstander til Team Esbjerg.

Estavana Polman blev skånet i EHF Cup-semifinalen mod Herning-Ikast med skulderproblemer, men trænede med onsdag og er i 16-mandstruppen til kampen mod Viborg i Blue Water Dokken.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaens slutspil, pulje 2, mod Viborg HK fredag den 19. april kl. 17.00 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund

Venstre fløj: Sanna Solberg, Maria Mose Vestergaard og Elma Halilcevic

Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen

Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord

Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen, Rut Jónsdóttir og Line Jørgensen.

Leave a Reply