Team Esbjerg styrker målvogterteamet med et at landets største talenter, Amalie Milling, der skifter fra København Håndbold på en treårig aftale gældende til 30. juni 2025. Den 22-årige Hørsholm-pige debuterede på A-landsholdet som 18-årig i 2018 og indgår i bruttotruppen.

Foto: Team Esbjerg

– Jeg fik et tilbud fra Team Esbjerg, der er en interessant klub med dygtige spillere, og som spiller med i Champions League. Det er det rette sted at udvikle mig i træning og kamp, og så vil jeg vinde kampe med klubben, siger Amalie Milling. 

Hun fik sin håndboldopdragelse i de lokale klubber, HUK Håndbold og Hellerup IK, inden hun i 2018 skiftede til København Håndbold, hvor hun allerede i sin første sæson fik kampe i EHF Champions League. Som målvogter har hun udviklet sig under de erfarne kolleger, Johanna Bundsen og Emily Stang Sando, der har en fortid i Team Esbjerg.

– Vi er sårbare på målvogterpositionen, hvor Dinah Eckerle har været ude i forberedelserne, og vi er nødt til at gardere os. Da muligheden for at tilknytte et af de helt store talenter til klubben opstod, slog vi til. Vi har de seneste tre-fire år været meget rundt for at kigge efter målvogtere, og der er relativt få på verdensmarkedet, siger cheftræner Jesper Jensen.

Han ser frem til at komplementere teamet med en anden målvogtertype, da Amalie Milling med sine 184 cm er noget højere end de nuværende, Rikke Poulsen og Dinah Eckerle, og med sin rolige og afventende stil bevæger sig på en anden måde i målet. Hendes talent blev tidligt spottet, idet hun foruden otte A-landskampe har spillet 31 Y-landskampe og 37 U-landskampe.  

Amalie Milling er ikke skræmt af at rykke fra barndommens Nordsjælland og sin nuværende bopæl på Frederiksberg til den modsatte del af landet, Esbjerg.

– Det bliver nyt og spændende for mig. Jeg har hidtil ikke befundet mig så meget i Jylland bortset fra i håndboldhaller. Jeg tror, skiftet vil give mig lidt mere ro og vægt på det sportslige. Der vil komme op- og nedture, men jeg glæder mig meget til at udvikle mig og lægge pres på mig selv, siger hun.

Hun er lige kommet hjem fra et træningsophold med København Håndbold i Lalandia Billund og sætter nu kursen tilbage mod samme destination, hvor Team Esbjerg i de kommende dage forbereder sig til den nye sæson. 

Amalie Millings mor har spillet håndbold i mange år, og hun er i hele karrieren blevet bakket op af sine forældre. Ved siden af håndboldspillet studerer hun sundhed og informatik på Københavns Universitet på Østerbro.

Leave a Reply