Lørdag den 13. august kl. 11-16 mødes hele verden på Torvet i Esbjerg. Det er nemlig tid til den ottende udgave af det populære arrangement International Dag, som hylder mangfoldigheden og mødet mellem kulturer.

Foto: Esbjerg Kommune

En international markedsplads med mad, oplevelser og underholdning fra alverdens lande. Det er, hvad Torvet bliver omdannet til, når International Dag rykker ind på Esbjergs centrale plads lørdag den 13. august kl. 11-16. Esbjerg er nemlig en international by, og det sætter International Dag et positivt fokus på. Her har tilflyttere fra andre lande mulighed for at møde både hinanden og de lokale esbjergensere og skabe en fælles oplevelse, hvor nysgerrigheden og lysten til at blive klogere på hinandens forskellige kulturelle baggrunde er i centrum.

Ferie i mange lande på én dag

Dagens festlige program byder på kunst, dans og modeshows fra alle verdenshjørner, og i boderne på markedspladsen kan gæsterne smage på spændende egnsretter. Esbjerg International Community står for en børnebod med kulturelle aktiviteter for de små, ligesom der bliver børneyoga på scenen. Igen i år er Axel Boisen konferencier, og også denne gang vil han sørge for at skabe god stemning på Torvet.

”Det er lidt ligesom at være på ferie i mange lande på én og samme dag og samtidig skaber det en stolthed blandt de internationale frivillige deltagere i boderne og på scenen,” siger Charlotte Kaarsberg fra Mosaikken – Det Multietniske Aktivitetshus.

Nye netværk er med

International Dag begyndte som et mindre arrangement i 2013 og er siden vokset til en stor event, som trækker gæster til fra hele regionen. Både på scenen og i boderne finder man Esbjergs internationale borgere, som også er strømmet til igennem årene. I år deltager Dansk Rumænsk Forening og dansk-ukrainsk forening i Esbjerg som to nye netværk, mens også gengangere fra fx Latinamerika, Thailand, Vietnam, Eritrea og Palæstina er klar på Torvet.

”Det er godt at sætte fokus på, hvor internationale vi faktisk er i Esbjerg, og det oplever man til International Dag. Den stemning vil vi gerne dele og styrke, fordi det gør, at os, der er internationale, men har boet i Esbjerg i længere tid, kan være stolte af byen og kalde den for hjem,” siger Nicole Hogan, som er tilflytter fra Australien og selv arbejder med kommunens internationale borgere i Esbjerg Kommunes Tilflytterservice.

International Dag bliver arrangeret i et tæt samarbejde mellem Esbjerg Festuge, Esbjerg Kommunes Tilflytterservice, Bydelsprojekt 3i1, Mosaikken – Det Multietniske Aktivitetshus, Jobcenter Esbjerg og Stengårdsvejssekretariatet.

Foto: Esbjerg Kommune

Foto: Esbjerg Kommune

Leave a Reply