Esbjerg Kommune er klar til at slå dørene op for endnu et rådgivnings- og aktivitetscenter for borgere med demens og deres pårørende. Denne gang åbner centret 14. september i Ribe, hvor borgere med demens og deres pårørende helt anonymt kan komme og få tidlig hjælp til livet med demens.

Livet bliver vendt på hovedet, når demens pludselig bliver en del af familien. Det kan have stor betydning, hvor hurtigt den demente og de pårørende får hjælp til at håndtere de nye livsvilkår. Derfor åbner Esbjerg Kommune nu endnu et rådgivnings- og aktivitetscenter for borgere med demens og deres pårørende i Ribe.

”Vi har haft gode erfaringer med vores rådgivnings- og aktivitetscenter for demens i Esbjerg, og jeg er derfor utrolig glad for, at vi nu får mulighed for at tilbyde hjælp helt tæt på borgere i den sydlige del af Esbjerg Kommune også. Jeg håber, at borgerne i Ribe og omegn vil gøre stor brug af det nye tilbud,” siger May-Britt Andrea Andersen, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget.

Sikre livskvaliteten

Det nye rådgivnings- og aktivitetscenter henvender sig især til yngre personer med demens, der stadig bor hjemme, og deres pårørende. Alle kan henvende sig anonymt og uden forudgående visitation, så det bliver muligt at yde så tidlig en indsats som mulig.

”Det handler i bund og grund om, at vi gerne vil sikre så høj livskvalitet for alle borgere, også borgere der rammes af demens. Derfor er den tidlige indsats og støtte både til borgere med demens og deres pårørende vigtig,” forklarer May-Britt Andrea Andersen.

Stor medindflydelse

Rådgivnings- og aktivitetscentret, RAC Ribe, vil i høj grad bygge på brugerinddragelse og medindflydelse, fortæller direktør for Fritid, Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen:

”Det bliver de demensramte borgere og deres pårørende selv, der er med til at definere, udvikle og planlægge de aktiviteter, de gerne vil deltage i på centret. Vores medarbejdere vil sørge for, at de forskellige aktiviteter bliver planlagt ud fra den enkeltes formåen både fysisk og kognitivt,” forklarer Arne Nikolajsen.

I første omgang er tilbuddet i Ribe en forsøgsordning, der løber til og med 2023 for at afprøve behovet for et center i Ribe-området.

Leave a Reply