Det lykkedes ikke regeringen at lave en aftale om den kommunale udligning, som skulle sikre en retfærdig fordeling af skattekroner mellem landets kommuner. Derfor foreslår Socialdemokratiet nu at give en økonomisk kompensation til de kommuner, som har fået udbetalt for lidt de senere år.

Foto: Socialdemokratiet og Red Star

Esbjerg Kommune står til at modtage en engangskompensation på 31 mio. kr. I hvert fald hvis det står til Socialdemokratiet. Socialdemokratiet foreslår at kompensere alle de kommuner, som har modtaget for lidt i kommunal udligning de senere år med i alt 2 mia. kr.

– Regeringen har ikke nok fokus på kommunerne udenfor hovedstaden og regeringen har tilmed den frækhed at fortælle hvordan kommunekasserne bugner med penge. Esbjerg Kommune har fx igen været igennem en stor sparerunde der går udover velfærden, siger Anders Kronborg, som er lokal folketingskandidat for Socialdemokratiet.

Anders Kronborg har været en af dem, der i flere år har talt for en mere retfærdig udligning mellem landets kommuner. Han glæder sig over sit partis forslag.

Leave a Reply