Hver mandag og torsdag eftermiddag i ugerne 27-32 er der et slaraffenland af sjove oplevelser for børn på det store aktivitetsområde overfor UC Syd på Degnevej. Her veksles fra gang til gang mellem forskellige tilbud og aktiviteter og børnene kan blandt andet smage på spejderlivet, prøve vilde tacklinger i amerikansk fodbold, kaste sig ud i cricket, lege på vandrutschebane, køre i veteranbus – for blot at nævne nogle få af mulighederne.

Det store aktivitetsområde ved Degnevej byder blandt andet på beachvolleybane, som nok skal blive flittigt brugt i de kommende ugers aktivitetsudbud. Foto: DGI Sydvest

Aktiviteterne skydes i gang af formanden for Børne- og Familieudvalget Diana Mose Olsen og formanden for DGI Sydvest Henning Kristensen mandag den 29. juni kl. 14, og vandrutschebanen ét af tilbuddene ved indvielsen, så børn skal huske badetøjet!

En lang række lokale foreninger og aktører stiller viden og udstyr til rådighed, mens aktiviteterne hver gang sættes i gang og styres af en flok unge aktivitetsguider, der er uddannet til opgaven. Der vil hver gang være forskellige aktiviteter, og ind imellem også en overraskelse eller to.

Det er Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune, der i samarbejde med DGI Sydvest står bag initiativet, hvor også forældrene er velkomne, understreger folkene bag.

“Vi håber, at rigtig mange børn har lyst til at komme og få nogen sjove timer – og at forældrene pakker picnic-tæppet og kaffekanden, hygger sig og nyder området, mens børnene er i gang”, siger Karin Schwartz fra Aktiv Fritid.

Aktiviteterne finder sted ved Degnevej, men arrangørerne håber på, at børn fra hele byen vil strømme til.

“Forenings- og idrætsliv handler i høj grad om fællesskab og netværk på kryds og tværs af geografiske og sociale skel, så vi håber på så stor mangfoldighed som muligt”, siger Mai-Britt Schultz Kreipe fra DGI Sydvest.

Det er ikke nødvendigt med tilmelding, man skal blot møde op og være klar kl. 14 mandage og torsdage, og man vælger selv, om man er med en enkelt eller flere gange.

Læs mere på tilbuddet under sommerferieaktiviteter på esbjerg.dk.

Leave a Reply