Der var i den grad amoriner i luften i Jobcenter fredag formiddag. Forhallen på Exnersgade var i dagens anledning klædt på til matchmaking, og det gik over alt forventning. Seks deltagere har allerede fået arbejde, og endnu flere er klar til jobsamtaler.

Foto: Esbjerg Kommune

Der var liv og glade dage i forhallen på Exnersgade. Næsten 200 ledige skulle på date, og de var spændte på, om det perfekte match ventede ved et af de mange caféborde. Mindst lige så spændte var de mange virksomheder, der i dagens anledning havde taget turen til Jobcenter Esbjerg i håbet om at finde lige den medarbejder, de manglede.

Og der var bid – adskillige endda, for formiddagens jobdating var så stor en succes, at der blev indgået intet mindre end 97 aftaler mellem de ledige og virksomhederne. Seks har allerede fået et ordinært job, og en af dem tog hul på sin nye fremtid i tirsdags.

Om jobdating

Jobdating er et af flere pilotprojekter, som Jobcenter Esbjerg prøver af sammen med lokale virksomheder, der mangler arbejdskraft. Formålet er at knytte en god kontakt mellem de lokale virksomheder, der efterspørger medarbejdere, og de ledige, der efterspørger jobs.

Jobdating foregår den første fredag i måneden, og fredag den 5. april var første gang, Jobcenter Esbjerg åbnede dørene for matchmaking. Alle virksomheder, der har ledige ordinære stillinger, kan deltage. De ledige i jobcentret bliver inviteret til at deltage bl.a. via Jobnet.

De virksomheder, der deltog i arrangementet den 5. april, deltog også i den efterfølgende evaluering samme dag. Tilbagemeldingerne var meget positive, og deltagerne vil gerne på date igen, når de har ledige stillinger. I alt deltog 11 virksomheder og omkring 200 ledige.

Målet er nu at udbrede jobdating til en bredere kreds af virksomheder og en større gruppe ledige, og derfor har Jobcenter Esbjerg allerede besluttet, at jobdating gøres permanent den 1. fredag i måneden.

Jobcenter Esbjerg inviterer på date igen fredag den 3. maj.

Leave a Reply