Håndbold, HTH Ligaen, Team Esbjerg - Randers HK 33:22

Den norske landsholdsfløj, Sanna Solberg, har forlænget sin aftale med Team Esbjerg med yderligere to sæsoner, så den nu gælder til 30. juni 2021. Hun kom til klubben i sommeren 2017 fra den på det tidspunkt enerådende klub i norsk håndbold, Larvik HK.

Foto: Team Esbjerg

Jeg trives fantastisk godt med både medspillere, trænere og alle omkring holdet, og jeg ser ingen grund til at forlade en klub, hvor jeg har det så godt. Team Esbjerg har en målsætning om at tilhøre toppen af dansk håndbold og at spille Champions League, og det er også vigtige mål for mig, siger Sanna Solberg.

Cheftræner Jesper Jensen oplyser, at Sanna Solberg er en af de spillere med kontraktudløb efter denne sæson, som klubben har prioriteret højest at forlænge aftale med.

Sanna er et kæmpe fundament for vores måde at spille håndbold på. Hun dækker flere pladser i forsvaret og giver dermed rum til mere excentriske spillere, Estavana Polman og Kristina Liscevic, som har større offensive end defensive kvaliteter. Når man er på det norske landshold, er man en dygtig håndboldspiller. Sanna har en masse kvaliteter og har udviklet især sit angrebsspil i tiden i Esbjerg. Hun er blevet mere bevidst om, hvor hendes udfordringer ligger, og hun er ærgerrig og arbejder hele tiden på at blive bedre, siger Jesper Jensen.

Han fremhæver derudover hendes store menneskelige egenskaber. Hun vil alle det bedste, er social og er god til at tage sig af unge spillere. Sanna er både stjerne og holdspiller.

Sanna Solberg er foruden at have vundet norske mesterskaber og spillet Champions League med Larvik verdensmester, europamester og olympisk bronzevinder med det norske landshold, som hun har spillet 117 landskampe for siden 2010. Det nære mål er at forsvare EM-titlen i Frankrig i december, og længere ude i horisonten blinker OL i Tokyo i 2020 som det store mål.

Sanna Solberg er lige blevet udtaget til den endelige norske trup til EM i Frankrig, og det samme er klubkammeraterne Vilde Ingstad og Marit Røsberg Jacobsen.

Jeg glæder mig meget til EM, hvor vi som altid håber at være med i toppen. Det betyder meget, at vi er tre med fra Team Esbjerg, for vi er vældig gode venner både i klubben og på landsholdet, siger Sanna Solberg.

Hendes kæreste, Kjetil, er læge på ortopædkirurgisk afdeling på Vejle Sygehus og trives ligesom hun i Esbjerg med bylivet, vandet og naturen.

Leave a Reply