Sandra Toft træffer svært valg og søger ud i Europa

0
674

Den danske landsholdsmålvogter, Sandra Toft, forlader Team Esbjerg ved udgangen af denne sæson efter to år i klubben. Hun har udnyttet en option i sin kontrakt og har underskrevet en aftale med en europæisk topklub gældende for den nye sæson.

Foto: Yesbjerg/Adobe

– Det fremgår af min kontrakt med Team Esbjerg, at jeg kan købes fri, men det har været en enormt svær beslutning, og jeg har været i vildrede. På den ene side elsker jeg at være i klubben, og på den anden side er det tillokkende med et nyt udlandseventyr, siger Sandra Toft.

Cheftræner Jesper Jensen betegner det som vildt ærgerligt, at Sandra Toft har valgt at skifte klub midt i en spændende opbygningsfase på vej mod nye mål.

– Sandra er et stort håndboldnavn, og hun fylder meget i Team Esbjerg. Sandra har en vindermentalitet, som kun ganske få er i besiddelse af, og hun vil efterlade et tomrum som både målvogter og menneske, siger Jesper Jensen.

Han har kendt til beslutningen i nogle dage og oplyser, at klubben allerede har en kandidatliste med yderst spændende emner til at afløse den karismatiske målvogter.

– Det er store håndboldsko, der skal udfyldes, men vi bestræber os på at finde en målvogter på samme niveau – landsholdsklasse, siger Jesper Jensen.

Sandra Toft, der har spillet 103 A-landskampe for Danmark, kom til Team Esbjerg i sommeren 2017 fra de daværende norske mestre, Larvik HK, hvor hun spillede i tre sæsoner. Forinden spillede hun i syv sæsoner i Team Tvis Holstebro, nu TTH Holstebro.

Allerede i efteråret 2017 forlængede hun aftalen med Team Esbjerg til 2021, men med mulighed for at opsige samarbejdet efter to sæsoner i klubben.

– Det kan blive et ”vi ses!”, for Team Esbjerg vil være i toppen blandt mine favoritklubber, når tiden i udlandet er forbi. Det er en klub, hvor man som spiller føler, at alt fungerer, en på samme tid professionel og varm klub, som en stor familie. Derfor har det være en vemodig beslutning, siger 29-årige Sandra Toft.

Hendes mål med den foreløbig sidste tid i Team Esbjerg er meget simpelt: To titler, EHF Cup og DM – nu om muligt endnu mere end før.

Leave a Reply