Sdmk Dimittender 2024 1

I fredags dimitterede 32 bachelorer, kandidater og solister fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg.

Som det kan ses på vedhæftede foto var det en særdeles glad og feststemt flok nyuddannede musikere, som kunne fejre denne milepæl.

 

”Verden behøver jer!”


Sådan sagde rektor i sin tale til de dimitterende konservatoriestuderende. Ved en festlig og højtidelig dimission fik årets afgangsstuderende fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg fredag aften retten til at kalde sig hhv. bachelorer, kandidater og solister – samt et fysisk bevis på deres kunnen. 

 

Med nedslag i menneskehedens historie og eksempler på hvordan musikken gennem alle tider har akkompagneret menneskets liv, benyttede rektor Claus Skjold Larsen i sin tale til dimittenderne denne sidste mulighed for at slå fast, hvorfor det er vigtigt at beskæftige sig med musikken – også udover den enkeltes egne behov:

 

Som dimitterende musikere kan I skabe nye begyndelser med musik. I mestrer at skabe lyden og kan derfor sætte skønne ting i gang. Både når noget er gået i stå, eller når noget slet ikke er begyndt endnu. Med musikken begynder der altid noget. Derfor sender vi jer ud i verden som startmotorer til vores fælles liv. Det er et stort ansvar og en vigtig opgave. Men I kan klare det. Vi stoler på jer. Og verden behøver jer.”

 

Ved fredagens dimission blev der samtidig uddelt priser og legater til en række studerende. Evnen til at realisere drømme og skabe kulturel, social eller økonomisk værdi  var en central pointe, da Dansk Musikerforbunds direktør Susanne Docherty uddelte hhv. en Entreprenørskabspris og en Musikpædagogisk pris – begge på 10.000 kr.

Foto: Syddansk Musikkonservatorium

Leave a Reply