Lars Wahlun Pedersen er ny studieleder på pædagog- og pædagogisk assistentuddannelserne i Kolding. Han begynder pr. den 1. juni.

Foto: UC SYD

Lars Wahlun Pedersen kommer fra en stilling i Fredericia Kommune som leder af Center for pædagogisk viden og udvikling – en udviklingsenhed i Børne- og Ungeforvaltningen, som rummer en række pædagogiske og faglige tilbud til børn, forældre, medarbejdere og ledere.

Men uddannelsesområdet er ikke nyt for ham, for i 2002 blev han med en cand.mag. i nordisk litteratur og filosofi fra SDU i bagagen ansat som adjunkt på læreruddannelsen på UCL i Jelling, og fra 2006 til 2013 var han lektor på VIA i Viborg, hvor han underviste på pædagoguddannelsen i pædagogik og dansk, kultur og kommunikation.

På VIA i Viborg debuterede han som forfatter med bidrag til en ny grundbog om pædagogik. Siden er det blevet til en række bidrag til udgivelser på det pædagogiske område.

– Vi – jeg og Lars’ nye kolleger – glæder os meget til at byde ham velkommen og til at udvikle pædagoguddannelsen videre sammen med ham. Pædagog- og pædagogisk assistentuddannelserne er begge uddannelser, der i vid udstrækning bidrager til alle danskeres velfærd, og derfor er vi rigtig glade for, at vi har kunnet ansætte en studieleder med bred erfaring fra både kommune og uddannelsesverdenen.

– Jeg glæder mig til igen at være i et miljø, hvor man kombinerer grunduddannelse med forskning og udviklingsarbejde, og hvor der uddannes til en profession, som er afgørende for, at der kan arbejdes med trivsel og udvikling for borgere i alle aldre i bl.a. den kommunale verden, siger Lars Wahlun Pedersen.

Han har været glad for sin tid i spidsen for Center for pædagogisk viden og udvikling i Fredericia Kommune.

– Men hvis man som jeg har bidraget til forsknings- og udviklingsarbejde og undervist hundredvis af pædagogstuderende og været glad for det, så er det ikke mærkeligt, at man savner miljøet. Samtidig har jeg lært meget af at være ansat i en kommune. Jeg har haft et aftagerperspektiv og har altså siddet på begge sider af bordet. Jeg tror, det er et perspektiv, som kan skubbe nogle ting i en god retning for pædagoguddannelsen.

Lars Wahlun Pedersen bor i Give sammen med Mira, som er gymnasielærer. Fra tidligere forhold har han to børn på 18 og 19, som begge går i gymnasiet, og Mira har Walter, som er otte og går i 2. klasse. Ud over hus og have bliver der også tid til old boys-fodbold, lidt løb, når fibersprængninger ikke plager, og til at læse skønlitteratur.

Leave a Reply