Nu afsløres helhedsplanen for banegårdsområdet og Museumspladsen i Esbjerg

0
234

Torsdag den 20. februar kl. 16 i Rådhushallen på Esbjerg Rådhus løftes sløret for, hvordan området ved Esbjerg Banegård og op til Museumspladsen kan udvikle sig. Alle er velkomne til at være med til afsløringen.

Tre konkurrenceteams har siden august 2019 arbejdet med at planlægge og visualisere en kommende transformation af banegårdsområdet og Museumspladsen i Esbjerg. Det er sket i en parallelkonkurrence udskrevet af DSB Ejendomme og Esbjerg Kommune i fællesskab. Både før og efter konkurrencen blev udskrevet har naboer og interessenter bidraget til processen bl.a. midtvejs i konkurrencen. De tre konkurrenceteams blev udvalgt på baggrund af en prækvalifikationsrunde, og på torsdag kåres vinderprojektet.

“Vi har fået tre forslag af høj kvalitet, og efter grundige overvejelser er vi i dommerkomiteen blevet enige om at pege på et vinderprojekt, som udmærker sig ved at være et realistisk bud med klare kvaliteter”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen, som også er formand for dommerkomiteen, der har bedømt konkurrenceforslagene.

Konkurrenceprogrammet og det hidtidige forløb kan ses via følgende link: www.projekter.esbjergkommune.dk/storbyen/banegaardsomraadet-og-museumspladsen

De 3 konkurrenceteams er:

Hovedrådgiver: Holscher Nordberg

Underrådgivere:

MASU Planning

ATKINS

Birk Jørgensen og Søberg

EDC Erhverv Esbjerg  

Hovedrådgiver: Tegnestuen Vandkunsten

Underrådgivere:

STED

REDCushman & Wakefield l RED

Via Trafik

Spanggaard & Virenfeldt

Hovedrådgiver: COBE

Underrådgivere:

EKJ Rådgivende Ingeniører

Urban Creators

Mogens A. Morgen

Colliers

Yderligere oplysninger om de indsendte konkurrenceprojekter gives ikke før, at offentliggørelse har fundet sted.

Leave a Reply