Nødherberg til hjemløse

Esbjerg Kommune har indrettet to ekstra lejligheder som nødherberg for at være parate, hvis hjemløse bliver smittet med coronavirus.

Hjemløse er særligt udsatte, og hvis nogen skulle blive smittede med coronavirus, kan det blive nødvendig i en fart at kunne få tag over hovedet.

Nødherberg står klar
Derfor har Esbjerg Kommune i dag indrettet to ekstra lejligheder som nødherberg i Ribegade i Esbjerg, så der er plads til at yde omsorg og behandle op til fire hjemløse, der får konstateret smitte.

– Indtil videre har vi ikke kendskab til, at nogen hjemløse er smittede, men i den her særlige situation vil vi selvfølgelig være klar med en hjælpende hånd til de mest udsatte, så de kan få tag over hovedet og få den omsorg og behandling, de har brug for, siger Lise Willer, der er direktør for Borger & Arbejdsmarked i Esbjerg Kommune.

Henvendelse til Forsorgshjemmet

Hvis en hjemløs får konstateret smitte og har brug for et sted at bo, mens vedkommende er syg, skal de kontakte Forsorgshjemmet.

Esbjerg Forsorgshjem
Exnersgade 47 A

6700 Esbjerg

Tlf.: 76 16 21 12

Samarbejde om at hjælpe de svageste
Esbjerg Kommune har fundet lokalerne og har i dag indrettet og møbleret dem lynhurtigt, så de er klar, hvis behovet opstår.

Kommunen har samarbejdet tæt med De Hjemløses Venner, der helt ekstraordinært har tilbudt at bidrage med de ting, som de har stående i deres butik.

Kommunen er også i tæt dialog med Kirkens Korshær, som uddeler mad til hjemløse. Dette til trods for, at varmestuen i Exnergade i Esbjerg er lukket lige nu.

Leave a Reply