Mørk mod nye mål

0
237

Ifølge mediet Handball Planet er hun verdens bedste kvindelige håndboldspiller, og før sommerpausen spillede hun for verdens bedste klubhold, Vipers Kristiansand, men i de næste to sæsoner stiller Nora Mørk op for Team Esbjerg. Her spiller hun blandt andre sammen med nummer to på Handball Planets liste, Henny Reistad, der ligeledes har en fortid i Vipers.

Foto: Marc M. Andersen

_ Jeg ville udfordre mig selv på det sportslige plan. Det skal være hårdt og ukomfortabelt. Den danske lige ser spændende ud, og jeg havde behov for at lave noget nyt, forklarer Nora Mørk skiftet til det vestjyske.

Det trak også i hende, at Team Esbjerg i forvejen havde seks norske spillere i truppen.

_ 100 procent. Det har meget at sige. Jeg har spillet sammen med de fleste af dem på landsholdet, så det havde en stor, positiv effekt, da jeg skulle vælge, hvor jeg ville spille, siger Nora Mørk.

En skade i baglåret har drillet i starten af sæsonen, men da tre andre bagspillere var ude, og hun følte sig frisk, har Nora Mørk spillet alligevel, og hun synes selv, det er gået godt, når hun har været med. 

Senest blev hun sendt hjem fra landsholdstruppen ved Golden League-stævnet efter den første af tre kampe, og hun venter heller ikke med at være med i Team Esbjergs tre næste kampe.

_ Jeg skal bare tage det roligt, så skal det nok blive godt. Det ser godt ud til træning, så der er ikke den store dramatik i det, siger hun.

De danske mestre fra Odense Håndbold er den store rival i ligaen, og Nora Mørk og Team Esbjerg har stor lyst til at udfordre fynboerne. Hun nævner også Ikast og Nykøbing Falster som gode hold.

_ Den norske liga er o.k. Men for mig er det nyt og spændende at spille i Danmark, og vi ved, at vi skal arbejde hårdt mod alle hold, siger Nora Mørk.

_ Den store forskel er, at spillet er lidt hårdere i Danmark. Det skal man vænne sig til, men det gør også, at du bliver mere robust, og det kan du tage med i Champions League og på landsholdet.

Netop i Champions League nåede Team Esbjerg med i Final 4 i sidste sæson, og det er ifølge Nora Mørk også målet, at klubben skal nå med i Final 4 igen.

_ Det er en rimelig målsætning. Der er virkelig mange gode hold med i Champions League, men det er vigtigt, at vi er indstillet på at prøve at nå så langt, og det er vi alle, mener hun.

Den 31-årige højre back har lyst til at spille seks-syv år endnu og håber, at kroppen tillader det. Hun har i karrieren haft to korsbåndsskader og to meniskskader, men hun elsker sit arbejde, og selv om hun har vundet meget, er der endnu et stort mål.

_ Jeg vil gerne til OL en gang til. Paris er et stort mål, og jeg har stor lyst til og er vældig motiveret for at forsøge igen at tage guldet med hjem til Norge, siger Nora Mørk, der to gange har været med til at vinde OL-bronze.

Leave a Reply