Hun er personificeringen af Team Esbjergs succes i de senere år i dansk klubhåndbold, og nu har Estavana Polman indgået sin sjette etårige aftale med klubben oven på den første kontraktperiode fra 2013 til 2015. Den hollandske stjerne spiller også i 2020-2021-sæsonen hos de danske mestre og Champions League-deltagere.

– Jeg er fortsat glad og har gode følelser, vi kan stadig nå så meget mere med dette hold, og jeg er ikke færdig med projektet. Team Esbjerg er en dejlig klub, og jeg er glad for at være en del af klubbens planer. Det er mit barn, og det vil jeg ikke forlade, siger Estavana Polman.

Hun er dansk mester med Team Esbjerg i 2016 og 2019, men hendes 13. halvsæson overgår, hvad hun tidligere har oplevet i den klub, hun har spillet 207 kampe og scoret 1.164 mål for.

– Vi har haft en fantastisk halvsæson. Hvis nogen på forhånd havde sagt, at vi ville få fire point med over til hovedrunden i Champions League, og at vi ville være seks point foran i den danske liga, ville jeg have grinet. Vi kan være stolte over, hvad vi har præsteret. Jeg giver aldrig vores træner, Jesper, komplimenter, for han er den sidste mand, man skal rose, men her har han gjort et godt job, siger ”Essie” med sin karakteristiske blanding af dansk og engelsk og af alvor og humor. 

Cheftræner Jesper Jensen sparer ikke på superlativerne til hende og vurderer, at hun har fået en modenhed som menneske og i sit spil, som ikke har fjernet vildskaben, men gjort hende i stand til at præstere på højt niveau i næsten hver kamp.

– Det er rigtigt, at jeg har fået mere ro i mit spil. Jeg har stadig temperament, men det er mere under kontrol end tidligere. Mentalt har jeg taget mange skridt, og jeg er ikke så ofte i rød zone, som jeg har været. Jeg har passionen, jeg elsker spillet, men er blevet bedre til at relativere, hvad der er vigtigt, siger Polman.

Når hun trives, hænger det i høj grad sammen med, at Rafael van der Vaart, hans søn, Damian, og parrets fælles datter, Jesslynn, befinder sig godt i Esbjerg. Sidstnævnte er i vuggestue og siger ”god morgen”, ”vi ses i morgen”, ”dukke” og andre danske ord i en strøm, så hendes ikke så danskkyndige far har svært ved at følge med. 

Mandag sætter familien kursen mod Holland, hvor Estavana slutter sig til den hollandske VM-trup tirsdag inden afgangen til Japan onsdag aften. Truppen er uden Nycke Groot og flere andre profiler, men spilleren fra Team Esbjerg skal nok håndtere det ekstra pres, der måtte ligge på hendes skuldre i VM-turneringen.

Leave a Reply