Cheftræner Jesper Jensen har i løbet af efteråret presset på for at få en afklaring af, om han kan råde over Estavana Polman også i den nye sæson. Den 27-årige hollænder er i sin egen liga som spiller, og når brikkerne til holdet fra 2020 og frem skal lægges, er visheden om hende af stor betydning.

– Vi har ikke tidligere været i nærheden af at være så tidligt ude med ”Essie” som nu, og det glæder mig, at det hele er på plads. Hun kan ikke prisfastsættes, når det gælder betydningen for holdet, og med den x factor som menneske og håndboldspiller, hun har, siger Jesper Jensen.

Han har tidligere været inde på den modning som menneske og håndboldspiller, Polman har gennemgået i de seneste sæsoner, og hanuddyber gerne sine observationer.

– ”Essie” er blevet gladere som menneske, fordi hun er så meget i balance med ”Rafa”, Jesslynn og sin øvrige familie, og så sprudler hun også på håndboldbanen. Hun er blevet mere velovervejet, og det andet perspektiv på livet har taget toppen af den skøre side af hende. Vi har stort set ikke problemer med hende længere. Den modenhed bringer hun med både på og uden for banen, hvor hun har forbedret sit bundniveau og evnen til at præstere i alle kampe, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg har i de seneste sæsoner satset meget på topseriøse skandinaver for at bygge et homogent og harmonisk hold op. Estavana er modpolen, der i alle årene i Esbjerg har fortvivlet og henrykket sine omgivelser, men nu næsten udelukkende det sidste. At hun også er blevet mere bevidst om værdien af at styrketræne er med til at fuldende billedet. 

Med de nye aftaler med Marit Malm Frafjord og Estavana Polman begynder stammen til den kommende sæson at tegne sig. 

– Der er rigtig meget stamme i de spillere, vi har aftaler med for næste sæson, og nu arbejder vi på at tage de næste skridt med truppen. Det er et stort puslespil, hvor man ikke kan bytte spillere en til en, men må tage mange forhold med i overvejelserne, siger Jesper Jensen.  

Leave a Reply