Fredag klokken 19.00 gæster Rødovre Mighty Bulls Esbjerg Energy i Granly Hockey Arena, hal 2. Og det er et formstærkt københavnermandskab, som udfordrer vestjyderne.

Foto: Yesbjerg/Adobe

– Rødovre er inde i en god periode. De arbejder som altid hårdt. De er skøjtestærke, og de spiller en fysisk hård form for ishockey. Jeg forventer derfor en kamp i højt tempo, hvor fysikken kommer til at spille en vigtig rolle, fortæller assistenttræner Thor Dresler fra Esbjerg Energy.

Rødovre Mighty Bulls besejrede tirsdag Rungsted Seier Capital med 3-2 i ”overtime” i Rødovre Centrum Arena. Esbjerg Energy tabte med 5-4 til Frederikshavn White Hawks i Nordjyske Bank Arena.

– Rungsted havde det svært i Rødovre og måtte se sig slået i overtiden. Det fortæller noget om københavnernes styrke. Så jeg forventer en kamp med masser af fart, men samtidigt en kamp præget af stor intensitet, fortsætter Energy-assistenten.

Såvel Esbjerg som Rødovre har spillet 36 kampe. Esbjerg er ligaens nummer fem med 54 point. Rødovre er nummer syv med 50 point. Begge hold har således fire kampe tilbage i grundspillet.

– Esbjerg har jo i de seneste sæsoner udviklet sig til et godt slutspilshold. Men man trykker ikke bare på en knap, når slutspillet starter. De gode vaner skal være på plads og fastholdes. Vi begik sjældne individuelle fejl i Frederikshavn og de skal rettes til kampen mod Rødovre. Men vi kan stadig nå en plads i Top 4. Man kan betragte fejl, som enten individuelle- eller som systemfejl. De individuelle eller personlige fejl er ofte tekniske. Men der kan også opstå system- eller taktiske fejl, og vi markerede ikke tæt nok i Frederikshavn. Vi har tidligere formået at holde modstanderne på ydersiden, ud langs banden, hvorfra det er vanskeligt at score. Det skal vi også have genetableret til kampen fredag aften mod Rødovre, understreger den 39-årige assistenttræner.

Kim Karlsson, Max French, Oliver Kjær og Anders Krogsgaard scorede for esbjergenserne i Frederikshavn.

– De gode vaner giver et godt afsæt til slutspillet. Men vi skal også finde de rigtige mentalitet frem. Vi må ikke flyve for højt, når vi vinder eller synke for dybt når vi taber. Med det tætte program lige nu har vi en mulighed for at finde den mentalitet frem. Vi har en hovedsageligt dansk kerne på holdet, som har været igennem denne proces i de seneste sæsoner. Her har klubben udviklet et godt slutspilshold. Vi har nået tre finaler og semifinalen, der gik til 7. kamp i en sæson.

– En del af vores kerne på holdet har været med hele vejen og har prøvet dette mange gange. Dem der var de yngste, da processen startede, er blevet rutinerede og har prøvet dette med succes flere gange. Men de er stadig sultne efter mere, slutter Thor Dresler.

Leave a Reply