Team Esbjergs største profil igennem en række sæsoner, Estavana Polman, har indgået en ny etårig aftale og er klar til sin syvende sæson i klubben.

Foto: Christina Simonia Straarup

Polman har som tidligere haft tanken, om tiden var inde til at prøve noget andet efter mange år i samme klub. Men også denne gang faldt overvejelserne ud til Team Esbjergs fordel, når hun opvejede plusser og minusser.

– Jeg har det fantastisk, og min familie har det det fantastisk, hvad der er det allervigtigste. Når Rafael og Jesslynn har det godt, har jeg det godt. Klubben er blevet mit andet hjem, og jeg ser fortsat udvikling på holdet. I denne sæson håber jeg, at vi kan være kandidat til DM-titlen, selv om konkurrencen er hård, og at vi kan gå hele vejen i EHF Cup. Vi har stadig masser at opnå sammen, sige Estavana Polman.

Ved EM i Frankrig i december spillede den 26-årige hollænder en afgørende rolle, da Holland sikrede sig bronzemedaljer med en sejr over Rumænien. Med 36 mål i otte kampe placerede hun sig som mest scorende vestlige spiller på en sjetteplads på den samlede topscorerliste.

Hun har præsteret ekstraordinært

Cheftræner Jesper Jensen betoner, at når man har Estavana Polman i sin trup, får man hele pakken. Han er begejstret for, at det er lykkedes parterne at nå til enighed om endnu en sæson.

– Sportsligt har ”Essie” været ualmindelig godt spillende i denne sæson og ekstraordinært god efter nytår. Jeg har set samme topniveau tidligere, men hun er blevet mere moden i sit spil, og jeg har aldrig set hende lave så få fejl i forhold til det niveau, hun spiller på. Menneskeligt tegner hun holdet udadtil, hvilket ikke mindst i den kommende sæson bliver vigtigt, når andre store profiler forlader os. Hun er blevet mere voksen som menneske, efter Jesslynn er kommet, og familien er faldet til. Men hun har bevaret vildskaben og finder endnu mere drive, når noget går skævt. Hun er en ener med sin fandenivoldskhed, siger Jesper Jensen.

Byens repræsentant og et klubikon

Bestyrelsesformand Bjarne Pedersen betegner det som en god dag, ikke bare for Team Esbjerg, men hele den by, Polman repræsenterer.

– ”Essie” er en fantastisk repræsentant for hele idrætslivet i Esbjerg, og jeg synes, kontraktforlængelsen sender et stærkt signal til omverdenen om, at vi er i stand til at fastholde en af spillets ypperste i en by af den størrelse i så lang en årrække. Hvem havde troet det, da vi indgik den første aftale med hende i 2013, siger Bjarne Pedersen, der efter de mange år betragter Estavana Polman som et klubikon.  

Estavana Polman har spillet 171 kampe og scoret 952 mål for Team Esbjerg.

 

Leave a Reply