Fredag den 14. september danner boldbanerne ved Præstegårdsskolen Urban rammen om det 2. Urban Ungeevent. Helt i lighed med det første event i april 2017 har 6.-9. klasses eleverne i fællesskab planlagt masser af fysiske aktiviteter og sjove lege. Målet er bedre kendskab til hinanden og fællesskab på tværs af de tre Urbanskoler: Præstegård, Danmarksgade og Rørkjær.

Foto: Esbjerg Kommune

Fra klokken 9, hvor dagen skydes i gang af skoleleder Steffen Lawaetz, kan de ældste elever fra de tre skoler være sammen på kryds og tværs i aktiviteter, der blandt meget andet byder på Formel 1, dans, “Spis et kryb”, portrættegning, øksekast og lasergames. Det hele rundes af med en omgang Colour-run klokken 13.30. Det er to elevrepræsentanter fra hver af 6.-9. klasserne, der sammen med en proceskonsulent fra Esbjerg Kommunes Pædagogik & Undervisning i løbet af en såkaldt Innovationsdag har planlagt dagens aktiviteter.

Souschef på Urbanskolerne, Thomas Abrahamsen, har deltaget i hele processen, som på nogle punkter var lidt overraskende.

“I løbet af innovationsdagen var det ret tydeligt, at det var svært for mange elever at give fantasien og de vilde idéer frit løb. De er i skolesammenhæng vant til, at de ofte får at vide, hvordan tingene skal gøres, og ikke selv skal finde på, så det var en udfordring for dem. Heldigvis endte vi med proceskonsulentens hjælp med masser af ideer om både meget fysiske og meget sjove aktiviteter, og vi glæder os helt vildt til dagen”.

Thomas Abrahamsen

Rybners, Ungdomsskolen, SOSU-skolen, GAME Street Mekka og Headspace er samarbejdspartnerne på dagen, og står hver især for en eller flere af de ønskede aktiviteter. Det er skolen, som afholder udgiften til Urban Ungeevent med et tilskud fra det lokale Østerby-projekt under Lauritzen-Fonden, “Medvind I Østerbyen”.

Fakta
Idéen til et Urban Ungeevent opstod i 2016, hvor elever i 6.-9. klasserne på Urbanskolens tre matrikler efterlyste bedre kendskab til hinanden og fællesskab på tværs. Local-Up gik ind i arbejdet med at idéudvikle og sikre praktisk udførelse af eventet, ligesom de sikrede de økonomiske rammer for det første event – under forudsætning af, at der blev skabt en årligt tilbagevendende begivenhed, som skulle skabes i samarbejde med lokale aktører, og at Urbanskolen satte fremtidige events på budgettet.

Leave a Reply