Massevis af gratis ferieoplevelser i Musikhuset Esbjerg

0
186

Inden der går alt for meget ferie i den, vil jeg lige tippe jer om alle de gratis arrangementer og aktiviteter, vi har på programmet i løbet af sommeren – og som i naturligvis er meget velkomne til at komme og deltage i, med eller uden familien.

 

Man er naturligvis også hver eneste dag hjertelig velkommen til at tage børnene med forbi Musikhuset og lade dem soppe i bassinet på Henning G. Kruses Plads, mens forældrene nyder en kop kaffe eller en kold øl i vores nye BIG-designede loungemøbler

 

Musikhusets orienteringsløb

GRATIS: I sommerferien inviterer Musikhuset Esbjerg indenfor til orienteringsløb. Her får du og din familie eller dine venner lov til at opleve de hellige haller, komme bag kulisserne og udforske de områder af huset, der normalt ikke er tilgængelige for offentligheden.

Orienteringsløbet er gratis at deltage i, og det giver jer en unik mulighed for at opleve Sydvestdanmarks største kulturhus på en måde, I ikke er vant til. Samtidig får I også på en sjov og anderledes måde mulighed for at lære en masse om husets historie og arkitektur.

Som i ethvert godt orienteringsløb foregår løbet i Musikhuset således, at I får et kort udleveret, og herefter skal I finde de poster, der er lagt ud. I Musikhusets orienteringsløb gemmer der sig små historier og spørgsmål ved posterne. Ved at svare rigtigt på spørgsmålene er I med i konkurrencen om et gavekort til Musikhuset Esbjerg.

Orienteringsløbet er for alle – unge som gamle, esbjergensere som turister. Dog går ruten rundt i Musikhuset op og ned ad trapper og gennem lange gange, så man skal være godt gående for at kunne gennemføre løbet. 
Løbet begynder i Kulissen, Musikhusets hyggelige café. Her får I udleveret den brochure, I skal tage med jer for at kunne gennemføre turen gennem Musikhuset. I brochuren er ruten, I skal følge, beskrevet, og brochuren indeholde også de spørgsmål, I skal besvare undervejs.
Husk at medbringe coronapas.

Tid: Alle dage indtil den 8. augustkl. 11-17. Det tager cirka en time at gennemføre.
Sted: Musikhuset Esbjerg

 

Yoga med livemusik

GRATIS: Efter en længere corona-pause er vi tilbage med vores Yoga med livemusik sammen med yogalærer Gavin Rutherford og musiker Sten Elten. Det bliver let hatha yoga, alle kan være med til, som dyrkes til ambient instrumentalmusik, der tilpasses yogaen.

I løbet af timen føres du gennem en sansevækkende yogarejse, som hjælper til at slippe spændinger i kroppen samt fremme stabilitet, mobilitet og balancen.

Timen afsluttes med en oase af meditative toner og dyb afspænding.

Musikhusets café, Kulissen, har åben, så du efterfølgende kan nyde en kop kaffe eller juice og få en god start på lørdagen.

Så tag din yogamåtte og gode ven under armen, og kom til en dejlig, afslappende omgang yoga i Musikhuset.

Du kan leje en yogamåtte på dagen for 25 kr. – betales via Mobilepay.

Det er gratis at deltage, men antallet af pladser er begrænser og deltagelse kræver billet.

Husk at medbringe coronapas.

Tid: 3. juli og 7. august, begge dage kl. 11:00

Sted: Musikhuset Esbjerg, Hovedfoyer

 

Familietræning

Kom og træn med, når vi er klar med familietræning på pladsen foran Musikhuset – hele familien er inviteret med til en skøn formiddag.

Til familietræning får du aktiveret hele kroppen med styrke, balance, konditionstræning, stræk, sjov og ballade. Og der er også rig mulighed for at synge med på den gode musik, vi spiller.

Du vil blive guidet gennem træningen af Henriette Nørgaard Jensen fra Movements by Laekkerbuks, der siden 2011 har undervist i de fleste former for holdtræning, arbejdet på La Santa Sport og har en stor passion for bevægelse for alle. Det er vigtigt, at det føles godt og at hver ny træning er en ny oplevelse.

I det (forhåbentligt) gode sommervejr foregår træningen på pladsen foran Musikhuset Esbjerg, Henning G. Kruses Plads.

Træningen er fra 5 år og op, og alt du skal huske er en måtte eller et håndklæde at ligge på.

Tid: 14. juli, kl. 11:00

Sted: Henning G. Kruses Plads (foran Musikhuset Esbjerg)

 

Løbecykelbane

Musikhuset Esbjerg forvandler foyerområdet og til en miniput-by fyldt med liv og glade dage, som en kørebane for løbecykler baner vejen igennem.

Så tag din løbecykel under armen, og kom og oplev en lille version af Esbjerg By.

Har du ikke en løbecykel, har vi en, du kan låne. Ribe Cykellager har nemlig udlånet et par løbecykler, som kan lånes på skrift.

Husk at medbringe coronapas.

Tid: 19.-25. juli, alle dage kl. 11:00-17:00

Sted: Musikhuset Esbjerg og Henning G. Kruses Plads

 

Fyraftenskoncert: Flat Bop
Christoffer Find, Chris Falkenberg og Gunnar Ringøen er de tre musikere, der har samlet sig i det klassiske trioformat med orgel, trommer og saxofon. Soupe de Loop er navnet på deres debutalbum, som de udgav i 2019, og titlen her lægger op til forskellige associationer. Men mest af alt er det en vrøvletitel, der understreger bandets legelyst. Endnu værre bliver det med det kommende album, der udgives i 2021 under titlen El Butcho. Og hvad betyder det så? Svaret findes (måske) til næste koncert.

Genremæssigt bevæger trioen sig inden for jazzen med tråde til funk, soul og blues, og som er komponeret i moderne arrangementer.

Koncerten er gratis, og du møder bare op på dagen.

Tid: 6. august, kl. 16:00

Sted: Henning G. Kruses Plads (foran Musikhuset Esbjerg)

Leave a Reply