Mange problemer for fritidsjobbere

0
87

Der er mindre styr på reglerne for fritidsjobbere på Fanø end de fleste andre steder i Sydjylland. Det viste Jobpatruljens besøg fredag, hvor de frivillige i patruljen besøgte 66 virksomheder og fik 17 interviews med unge i fritidsjob.

Mens vi generelt har oplevet, at de sydjyske virksomheder har styr på reglerne, og undtagelserne er få, så er det langt fra sådan i Esbjerg og i øvrigt også på Fanø, siger HK Sydjyllands ungdoms- konsulent, Angelika Thøgersen, der står i spidsen for den sydjyske del af Jobpatruljen.

Jobpatruljen er en landsdækkende aktion skabt af HK og 8 andre fagforbund. Jobpatruljen består af grupper af engagerede unge mennesker, der gerne vil bruge lidt af deres sommerferie på at skaffe andre unge bedre løn- og arbejdsvilkår på deres fritidsjob. Det er der åbenbart brug for i Esbjerg.

Mange steder i Esbjerg er der problemer med manglende kontrakter, og vi har set unge på 12 timers vagter, selvom de kun må være på job 8 timer ad gangen. De får tit alt for lave lønninger, og vi har mødt unge, der står alene på vagterne og føler sig utrygge. Vi er oven i købet blevet smidt ud af en virksomhed i dag. Det er første gang efter besøg 371 steder, og hvem ved, hvordan forholdene er dér, siden vi ikke måtte være der, siger Angelika Thøgersen.

De problematiske sager bliver nu overdraget til de faglige afdelinger i HK og 3F, som vil tage kontakt til arbejdsgiverne for at få rettet op på forholdene. Jobpatruljen fortsætter i det sydjyske denne uge ud og vender tilbage i det nye år.


Foto af Jobpatruljen på gågaden i Esbjerg

Leave a Reply