Jobcenter Esbjergs energiteam har stor succes med at få ledige omskolet til at arbejde offshore. Faktisk så stor, at der er venteliste til at komme med på kurserne, og det vækker begejstring i offshore-branchen, der pt mangler flere hundrede nye medarbejdere.

Ordrene på Nordsøen vokser, og der mangler fx kollegaer til de mange offshore stilladsarbejdere hos Altrad.

Foto: Altrad

Hos offshore-virksomheden Altrad har de netop vundet nye kontrakter på Nordsøen, og derfor mangler de over 200 nye medarbejdere til deres vedligeholdelsesarbejde på de store boreplatforme i Nordsøen.

Men offshore stilladsarbejdere og overfladebehandlere hænger ikke lige på træerne, og derfor bad Altrad Jobcenter Esbjerg om hjælp til at finde nye folk.

”Jobcentrets energiteam har stor succes med at omskole ledige til arbejdslivet offshore, så derfor bad vi dem om hjælp, og det har vi i den grad fået,” forklarer Henrik Søndergaard, offshore coordinator hos Altrad og fortsætter:

”De folk, der har været med på Jobcentrets forløb, kan vi bruge offshore fra dag et. De er blevet screenet, kender arbejdsforholdene og har de rigtige kurser og kvalifikationer. Så det er en stor hjælp for os, at Jobcentret hjælper os med den her store opgave,” fortæller Henrik Søndergaard.

Nye medarbejdere kan blive nye indbyggere

De nye medarbejdere kommer både fra Esbjerg Kommune, men der er også flere fra andre kommuner.

”Vores Energiteam har en stor opgave i at bygge bro mellem vores omskolingsforløb til offshore-branchen og landets øvrige Jobcentre, så ledige fra andre kommuner også får lov til at komme med på de her forløb. Faktisk kan vi se, at når først de bliver ansat, så flytter flere også herover til Esbjerg,” fortæller Jobcenterchef Pia Damtoft.

Indtil nu har Jobcentret omskolet 47 ledige til stilladsarbejde offshore og 26 overfladebehandlere. Ligesom der starter nye forløb indenfor overflade i uge 39 og 43, og nye forløb indenfor stillads i uge 43.

Forløbene starter op løbende også i 2023, så den store efterspørgsel på arbejdskraft på Nordsøen kan imødekommes.

Læs mere om forløbene her.

FAKTA

Kurserne

  • Omskolingskurserne for Offshore Stillads og Offshore Overflade offshore er lavet i samarbejde mellem Jobcenter Esbjerg, offshore-branchen, AMU Vest og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
  • Forløbene klæder deltagerne på til et arbejdsliv offshore og til de specifikke opgaver, de skal udføre. De får også alle de sikkerhedsinstruktioner og -kurser det kræves at arbejde offshore.
  • Jobcentret har også omskolingsforløb i samarbejde med en lang række andre brancher. Jobcenter Esbjerg har opfundet disse JOB-VEO forløb, som i dag kopieres af jobcentre rundt i hele landet efter Styrelsen for Arbejdsmarked- og Rekrutterings anbefaling.

Leave a Reply