Line Haugsted 1

Line Haugsted forlader den ungarske storklub, Györ, ved udløbet af den toårige kontrakt efter denne sæson og skifter til Team Esbjerg. Landsholdets 28-årige ankerkvinde i forsvaret har indgået en fireårig aftale gældende til 30. juni 2028.

– Det er spændende at prøve et udlandseventyr, en anden kultur, hvor ambitionerne er meget større. Det eneste, der gælder, er at vinde, og det er sjældent godt nok, hvad vi præsterer. Da muligheden for at komme tilbage til Danmark bød sig, kunne jeg mærke, at det var det, jeg skulle. Team Esbjerg er en virkelig spændende klub, der i snart mange år har vist, at den vil være med i toppen af dansk og europæisk klubhåndbold, siger Line Haugsted og fortsætter:

– Den lange aftale er udtryk for, at jeg godt kan lide at være steder i mange år og finde ro og rytme. Jeg var skulderskadet det første halve år i Györ, men da jeg kom tilbage, fik jeg en kæmperolle i forsvaret og fik meget tillid og spilletid. Jeg vil stadig gerne lægge lag på mit angrebsspil, men i forsvaret tør jeg godt selv sige, at jeg er god. 

Endnu stærkere efter comeback

Line Haugsted tiltræder samtidig med Team Esbjergs nye cheftræner, Tomas Axnér, der har fulgt hende tæt i tiden i Ungarn.

– Line er en meget dygtig tovejsspiller og er en af verdens bedste forsvarsspillere. Hun har mange kompetencer begge veje, som bliver vigtige for Team Esbjerg i den nye sæson. Vi skal have et meget stærkt forsvar, hvor hun får en central rolle, og så er hun god i opspilsfasen i angrebet. Jeg synes, hun som spiller er blevet endnu stærkere, efter hun er kommet tilbage oven på sin skade, siger Tomas Axnér. 

Line Haugsted nåede i seneste sæson at være med til at vinde Györs 17. ungarske mesterskab og spille EHF Champions League. I denne sæson kæmper klubben hårdt med opkomlingene fra Mosonmagyarovar i den nationale liga, hvor danskeren dog forventer, at det endelige slag kommer til at stå med FTC og Debrechen. I Champions League har Györ som det eneste hold maksimumpoint efter seks kampe.

På landsholdet har den 179 cm høje Skive-pige spillet 85 kampe og scoret 123 mål siden debuten i 2014. De næste store opgaver er VM i december på hjemmebane og OL i Paris næste sommer.  

Perfekt match med langsigtet plan

Bestyrelsesformand Bjarne Pedersen oplyser, at klubben har været i markedet for en afløser for Kristine Breistøl, der efter denne sæson forlader Team Esbjerg til fordel for netop Györ.

 

 

 

 

 

 

 

– Vi har fulgt Line Haugsted i flere år, og det er lykkedes os at nå til enighed med hende om en kontrakt, hvis længde flugter med vores langsigtede planer for at udvikle klubben. Jeg er meget tilfreds med, at det atter er lykkedes os at tiltrække en etableret dansk landsholdsspiller af høj klasse, siger Bjarne Pedersen.  

Line Haugsted valgte efter et ungdomsår i FCM Håndbold at spille tre sæsoner i barndomsbyen Skive efterfulgt af en sæson i HC Odense, inden hun i seks sæsoner spillede for Viborg HK og i 2021 var med til at vinde sølvmedaljer i Kvindeligaen. Håndboldfamilien består også af den seks år yngre lillesøster, Marianne, der i fjor med stor succes skiftede til Oppsal i norsk håndbold, som hun forlod som topscorer til fordel for den tidligere mesterklub, Larvik HK. Foruden mor og far i Skive består familien også af den mellemste søster, Helene.

Kreativitet og kærlighed

Kæresten Steffen Juul har fulgt med på Lines håndboldrejse og har også i perioder opholdt sig i Györ. Parret agter at bosætte sig i Esbjerg, og når Steffen afslutter uddannelsen til VVS-installatør næste vinter, håber han at få job i Esbjerg-området. Han er i forvejen uddannet inden for VVS og er byggekoordinator. Han har kunnet bruge sine færdigheder i det fælles hus i Viborg, der nu er under renovering på tredje år. Line har både en kreativ side med syning og en kærlig side, der også omfatter Alba på to et halvt år, som forener de bedste egenskaber fra en Golden retriever og en Labrador.   

– Uddannelsesmæssigt har jeg forsøgt mig med flere ting, men det er hårdt at forene studier med tophåndbold, og jeg endte med at tage en kosmetologuddannelse. Nu gælder det håndbold, og jeg glæde mig helt vildt til at blive en del af Team Esbjerg. Jeg har det fint i Györ, men man finder også ud af, at Danmark er et godt land, siger Line Haugsted. 

Leave a Reply