Kulturen er klar til genåbning

I dag slår de kommunale kulturtilbud dørene op og ser frem til igen at lade kulturen skabe liv og glæde. Det gælder Esbjerg Kulturskole og Esbjerg Byhistoriske Arkiv, lige som Esbjerg Kommunes Biblioteker i næste uge kan åbne alle afdelinger og udvide tilbuddene.

Fra i dag er det endelig slut med at savne de kommunale kulturtilbud, og børn, unge og voksne kan igen fordybe sig i kunst, viden, musik, underholdning og historie, når Esbjerg Kulturskole og Esbjerg Byhistoriske Arkiv genåbner som en del af den udvidede fase 2, og Esbjerg Kommunes Biblioteker i næste uge udvider tilbuddene.

Kultur & Fritidsudvalget har netop haft genåbningen på dagsordenen, så rammerne er godkendt, og personalet er klar til at byde velkommen indenfor til alle de mennesker, der har ventet på igen at kunne bruge kulturens muligheder. Det hele sker selvfølgelig kontrolleret og ansvarligt, så Sundhedsstyrelsens retningslinjer omkring afstand, hygiejne og rengøring bliver overholdt. Brugerne skal derfor være indstillede på, at det endnu ikke er helt de samme tilbud som før corona, og det er vigtigt, at de følger anvisningerne på stedet.

Kulturens gnist og glæde

Genåbningen af kulturen er ifølge formanden for Kultur & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen, et tiltrængt lyspunkt.

“Det har været nogle lange måneder, hvor vores muligheder for kulturelle indtryk, oplevelser og fællesskab har været stærkt begrænsede. Heldigvis lysner det hele nu, og jeg er sikker på, at kulturlivet kommer til at spille en vigtig rolle, når vi nu skal videre og genfinde vores identitet og ståsted efter en usikker tid, hvor alt har været i opløsning. Kulturen byder ind med en særlig gnist og glæde, som kan hjælpe os med at give modspil til situationens alvor”, siger udvalgsformanden.

Alle biblioteker åbner

Esbjerg Kommunes Biblioteker startede i fase 2 ud med udlån og aflevering på tre biblioteker, men fra onsdag den 3. juni er det muligt at åbne alle seks biblioteksafdelinger, lige som brugerne også selv må gå rundt mellem reolerne og få vejledning af bibliotekarerne eller kortvarigt opholde sig for at læse avisen. Desværre kan bibliotekerne fortsat ikke åbne for brug af pc’er og adgang til læsesal, studie- og mødelokaler og legeområder.

Elever tilbage på kulturskolen

På Esbjerg Kulturskole kan eleverne fra onsdag vende tilbage til instrumentalundervisning, billedkunst, teater og ballet, og den 3. juni bliver der også åbnet for sammenspilshold bortset fra de store orkestre og alle kor, som på grund af restriktionerne desværre fortsat må vente med at genoptage musik og sang. På skolerne fortsætter kulturskolens undervisning virtuelt.

Adgang for arkivets brugere

Esbjerg Byhistoriske Arkiv starter ud med at åbne to timer tre dage om ugen, hvor læsesalen åbner for service og lokalhistoriske forespørgsler, lige som brugerne igen får adgang til arkivets samling og udstillinger. Desværre kan arkivet fortsat ikke afvikle foredrag og byvandringer.

Leave a Reply