Koncertaften med soliststuderende

0
694


4 studerende fra musikkonservatoriets nye solistuddannelse CCA (contemporary creative artist) præsenterer deres kunstneriske virke ved 4 personlige og meget forskellige koncerter d. 11/12.

Foto: Syddansk Musikkonservatorium

Ved lanceringen af uddannelsestilbuddet, som er det første af sin art i Danmark, viste der sig hurtigt stor interesse, men kun 4 passerede nåleøjet og blev optaget. Efter deres første semester gør de nu status i form af 4 små offentlige koncerter, hvor de præsenterer deres egne kompositioner.

Guitaristen Martin Lau, som lægger ud, fortæller om sit kunstneriske univers: “Jeg har til den her koncert skrevet en håndfuld kompositioner, som alle udfordrer hvordan jeg tidligere har skrevet musik, ved at lade hver komposition få ét fokuspunkt. Blandt andet beskæftiger ét nummer sig med forskellige taktarter, ét med intonation og ét med forskellige notationsmetoder, som alt sammen har været en hjælp til at komme ud af de vante former og redefinere min kompositionsproces“.

Violinisten Liv Vester Larsen har oprindeligt sit afsæt i folkemusikken, men har altid bevæget sig i spændingsfeltet mellem genrerne. Til denne koncert har hun arbejdet med musik, der er dedikeret til naturen og musik der har naturen som inspirationskilde, f.eks. en hyldest til årstidernes skiftende vejr.

Aftenens anden violinist, Annelene Toft Christensen, har for alvor taget solisttitlen til sig og optræder ganske solo i selskab med sit instrument. Til gengæld lover hun, at det ikke går stille af sig: “Jeg vil holde et brag af en koncert for at fejre at min violin og jeg nu har kendt hinanden i 22 år. Kom og hør, hvad der kommer ud af sådan et venskab!“, opfordrer hun.

Koncerterne er gratis og de optrædende har selv valgt hvor på konservatoriet netop deres koncert finder sted.

PROGRAM:

19:00 – Martin Lau (Café Ørsted)

19:45 – Liv Vester Larsen (Koncertsalen)

20:30 – Annelene Toft Christensen (Lille sal)

21:15 – Malwina Kolodziejczyk (Koncertsalen)

Dørene åbner klokken 18.30.

SDMK

Leave a Reply