Kom på havnerundfart på Byhistorisk

0
45
I 2019 arrangerede Esbjerg Byhistoriske Arkiv og Esbjerg Havn seks havnerundture. De blev indledt med et foredrag i Esbjerg Byhistoriske Arkiv, og dernæst fulgte en bustur på havnens område (inkl. det afspærrede) med Kurt Mathisen fra Esbjerg Havn som guide. Under turen blev der indlagt et stop på det oprindelige containerområde.

Havneturene opstod i et samarbejde mellem Esbjerg Byhistoriske Arkiv og Esbjerg Havn i forbindelse med Esbjerg Havns 150-års jubilæum i 2018. Turene er blevet så populære, at Byhistorisk Arkiv forsætter samarbejdet indtil videre.

Foto: Byhistorisk Arkiv

Vi har fået mulighed for at genoptage nogle af de aktiviteter, der har været aflyst pga. og Corona-krisen, og får blandt andet mulighed for at gennemføre den planlagte havnetur, på torsdag den 25. juni 2020 kl. 12.30, dog med et begrænset deltagerantal på 25 personer.

Anette Rydahl, Byhistorisk arkiv

Arrangementet indledes med et oplæg ved arkivchef Jørgen Dieckmann Rasmussen om Esbjerg Havns og bys historie. Efter foredraget går deltagerne til Museumspladsen, hvor Darum Busser er parat til at tage deltagerne med en tur “på havnen” med en medarbejder fra Esbjerg Havn som guide. På turen kommer man også ind på det afspærrede område, man normalt ikke har adgang til.

Billetsalg efter først-til-mølle-princippet i Esbjerg Byhistoriske Arkivs webshop:
http://webshop-arkiv.esbjerg.dk/shop/38-billetter/873-billet-til-foredrag-og-bustur-esbjerg–en-utrolig-historie/ – eller i begrænset omfang også i læsesalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Torvegade 47, i åbningstiden, som i øjeblikket er: mandag kl. 10-12, onsdag kl. 13-15 og fredag kl. 10.12.

Leave a Reply