Med August Ennas umådeligt smukke opera Kleopatra begynder Den Jyske Operas Danske Serie, der lukker op for den danske musikhistories rigdom og i denne sæson gør opmærksom på en af Danmarks fineste, men desværre oversete komponister.

Foto: Musikhuset

August Ennas danske opera Kleopatra havde premiere på Det Kongelige Teater i 1894, hvor den spillede syv gange og fik en begejstret modtagelse af både publikum og anmelderne. Siden blev den glemt, men nu puster Den Jyske Opera langt om længe liv i den fantastiske fortælling om dronningernes dronning, Kleopatra.

Forklædt som drømmetyder trænger prins Harmaki ind i dronning Kleopatras palads for at myrde hende, genvinde magten over Egypten og befri sit land for enhver romersk indflydelse. Kleopatras kammerpige Charmion er dybt forelsket i prins Harmaki og hjælper med at lægge mordplanerne. Men så snart Harmaki ser Kleopatra, bliver han slået af hendes skønhed og er ude af stand til at fuldføre mordet. Da Charmion bliver klar over, at hun er ved at miste Harmaki, afslører hun planerne for Kleopatra med frygtelige konsekvenser til følge.

“Bortset fra Maskerade er kun en håndfuld andre danske operaer almindeligt kendte og endda færre i udlandet. Komponister som August Enna, Ludolf Nielsen og Paul August von Klenau er næsten glemte, selv om deres mesterværker er lige så fortryllende og givende som de tilsvarende af italienske, franske og tyske komponister”, siger operachef Philipp Kochheim.

”Med den Danske Serie sigter vi mod at udfolde og fejre rigdommen i dansk kultur og gøre det muligt at udvide forståelse af danskernes egen nationale arv,” siger Philipp Kochheim.

Tid: Tirsdag den 26. marts, kl. 19.30

Sted: Musikhuset Esbjerg, Koncertsalen

Billetter: https://www.mhe.dk/program/kleopatra/

 

Leave a Reply