Jakob Lykke (S): En af de tre nye klimaerhvervsskoler bør placeres i Esbjerg.

– Det vil være helt optimalt, hvis en af tre nye klimaerhvervsskoler bliver placeret i Esbjerg, fastslår Jakob Lykke, Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved kommunalvalget til november.

– Esbjerg er Danmarks naturlige centrum for grøn omstilling, især pga. vores rolle som viden- og erhvervsknudepunkt i forhold til havvind og den kommende energiø i Nordsøen, som vil betyde endnu flere nye, grønne virksomheder i Esbjerg.

– Vi har allerede sat fokus på omstillingen og sikring af de grønne kompetencer i det nyetablerede samarbejde mellem bl.a. arbejdsmarkedets parter, AMU-Vest, Rybners og Jobcenter Esbjerg i Fællessekretariatet Green Skills, siger Jakob Lykke.

Jakob Lykkes forslag om at gøre Esbjerg til hjemby for en af de tre nye klimaerhvervsskoler kommer i kølvandet på regeringens lancering i dag tirsdag den 7. september af initiativ-pakken ”Danmark kan mere 1”

For at sikre faglært arbejdskraft til den grønne omstilling og virksomhederne vil regeringen investere i tre nye klimaerhvervsskoler i verdensklasse. De skal i et partnerskab med førende, grønne danske eksportvirksomheder og erhvervsfonde være faglige fyrtårne og sikre uddannelser af højeste kvalitet med den nyeste viden og de nyeste teknologier.

– I Esbjerg kan vi sikre optimale rammer for at opnå formålet med de nye klimaerhvervsskoler. Derfor vil jeg hurtigst muligt tage dialog med alle relevante samarbejdspartnere – i erhvervslivet, pensionsfonde, fagbevægelsen mv. – og arbejde benhårdt for, at regeringen og de kommende forligspartier omkring dette initiativ ikke kan komme uden om Esbjerg som hjemsted for den ene af de tre foreslåede klimaerhvervsskoler, siger Jakob Lykke.

Foto: Red Star/presse

Leave a Reply