Hotel Britannia er gennemrenoveret

Hotel Britannia i Esbjerg er genåbnet efter en gennemgribende renovering. Hotellet fra 1965 er stærkt inspireret af SAS Royal, men er efter renoveringen genopstået som moderne boutiquehotel med en ny målgruppe og øget belægningsprocent.

Foto: PR

Esbjergs ikoniske Hotel Britannia har netop slået den sidste sløjfe på en gennemgribende renovering, der blev påbegyndt før COVID-19. Hotellet, som tidligere henvendte sig til forretningsrejsende, er blevet omdannet til et moderne boutique-hotel målrettet leisure-markedet med gourmetrestaurant og en ny blødere atmosfære.

Hotellet, som åbnede i 1965 med tydelig inspiration fra SAS Collection Royal Hotel, var oprindeligt indrettet udelukkende med Arne Jacobsen-møbelkunst. Det er gennem årene blevet udvidet med flere værelser og mindre renoveringer, men efter at PL Hotels overtog Hotel Britannia i 2018, er hotellet for alvor blevet moderniseret og videreudviklet. Hotellets stramme linjer er uforandrede, men alt interieur er udskiftet til mere komfortable og tidsvarende møbler uden at gå på kompromis med den danske designtradition.

Hotel Britannia har samarbejdet med det danske designbrand Sofacompany om indretningen. Sofacompany har leveret over 100 møbler, som spænder fra daybeds og lounge-stole til små dekorative puffer. 

-Vi vil gerne flytte vores fokus over i leisure-markedet, hvor vi kan tiltrække gæster alle ugens dage uanset sæson. Det giver en højere belægningsprocent, samtidig med at det også giver os mulighed for at tilbyde andre services. Forventningerne til et boutiquehotel er anderledes end til et businesshotel. Derfor har vi lagt vægt på høj komfort og en stemning af hjemlig hygge. Sofacompanys møbler passer vældig godt ind i det udtryk og den oplevelse, vi gerne vil skabe, siger marketingchef på Hotel Britannia, Patricia Wojtysiak.

-Vi har både kunnet vælge fra deres standardsortiment og bestille specialdesignede møbler. Det er en vigtig fleksibilitet for os, siger Patricia Wojtysiak.

Sofacompany har produceret danske designmøbler siden 2012. Virksomheden er primært kendt som leverandør til private hjem, men har siden 2018 opbygget en stor og voksende andel af B2B-markedet. Ud over hoteller leverer virksomheden møbler til concept stores, kontorfællesskaber og erhvervslejligheder i både Danmark og udlandet. Sofacompany ejer selv hele sin leverancekæde lige fra fabrikken i Vietnam, til det færdige produkt står hos kunden.

Leave a Reply