Gratis svømmebilletter til børn og unge

I kølvandet på en lang Corona-nedlukning er der brug for en social redningskrans til mange børn og unge, som har været uden muligheder for sjov og adspredelse. Derfor søsætter Aktiv Fritid og Svømmestadion Danmark i fællesskab et tilbud, hvor en gruppe 9-18 årige kan få fri entré hele sommeren.

Tilbuddet retter sig mod børn og unge i socialt udsatte positioner, som kan henvises via relevante fagpersoner omkring dem. Formålet er at sikre, at denne gruppe af børn og unge har mulighed for at være fysisk aktive og have det sjovt i løbet af sommeren.

”Vi ved jo godt, at de sidste mange måneder har været hårde for rigtig mange børn og unge. For langt de fleste ser situationen heldigvis lysere ud nu, hvor restriktionerne er lettet. Det gælder dog ikke nødvendigvis for målgruppen i Aktiv Fritid, som er børn og unge i udsatte positioner, hvor familie og netværk måske ikke har ressourcerne til selv at støtte deres børn og unge i at komme ovenpå igen. Samtidig er det også dem, som oftest ikke har de store sommeroplevelser i vente – Corona eller ej. Derfor er vi superglade for det tilbud, som vi sammen med Svømmestadion har strikket sammen, for det sikrer, at dem, der har mest brug for det, også har muligheden for at komme ud og opleve noget”, siger fritidskoordinator Karin Schwartz.

Som nævnt er det relevante fagpersoner med et godt kendskab til, hvilke børn og unge, der har brug for et godt tilbud, som kan henvise. Herefter skal de kommende vandhunde igennem et tre-timers intro-forløb, hvor de blandt andet lærer om, hvordan man begår sig i omklædningsrum og svømmehal. Når dét er på plads, kommer deres navn på en liste i receptionen, hvorefter der er fri entré hele sommeren.

Aktiv Fritid og Svømmestadion Danmark har i forvejen et årelangt, succesfuldt samarbejde omkring de såkaldte Svømmekørekort og Familiesvømmekort, og afdelingsleder i Svømmestadion Danmark, Lene Kikkenborg Andersen, glæder sig til at tage imod endnu flere børn og unge, som har brug for indsatser, som gør en forskel.

”Vi arbejder bevidst og strategisk med vores sociale ansvar, fordi det er vigtigt for os, at alle har muligheden for at bruge Svømmestadion Danmark. Derfor er vores samarbejde med Aktiv Fritid vigtigt, og med sommerens tilbud om fri adgang for en gruppe børn og unge, som måske ikke har andre ferieaktiviteter i udsigt, kan vi være med til at gøre en reel og vigtig forskel”, siger Lene Kikkenborg Andersen.

Leave a Reply