Hvorfor er det vigtigt, at de unge i Esbjerg Kommune får hjælp til at finde et fritidsjob, og hvorfor er det vigtigt at virksomhederne får hjælp til at finde unge fritidsjobbere. Få svar på det og meget mere til Esbjerg Kommunes allerførste Fritidsjobkonference.

Fritidsjob i Esbjerg Kommune har tidligere holdt fritidsjobmesser i både Esbjerg og Ribe, hvor lokale virksomheder har været samlet og haft besøg af flere hundrede fritidsjob-hungrende unge. Til den allerførste Fritidsjobkonference sættes der fokus på indsatsen for at skaffe de unge et fritidsjob og du er inviteret.

Foto: Esbjerg Kommune

Et fritidsjob er ikke bare et fritidsjob. Det er de unges mulighed for at få foden indenfor på arbejdsmarkedet samtidig med, at fritidsjobberne er uundværlige ekstra hænder for mange virksomheder. Men hvad er egentlig det gode fritidsjob, og hvordan skabes de bedste match mellem de unge og virksomhederne?


Det bliver sat under lup til Esbjerg Kommunes allerførste Fritidsjobkonference torsdag den 31. august 2023.

”Det er en virkelig flot og spændende indsats, vores fritidsjob-folk yder overfor både vores unge og vores lokale virksomheder. Det giver både de unge selvtillid og selvstændighed at stå med et fritidsjob, og så er det godt også på længere sigt for alle parter, men det er også altid spændende at dykke ned i processen og undersøge hvad der virker, og derfor holder vi den her konference for at sætte fokus på det gode fritidsjob her i Esbjerg Kommune,” fortæller Jakob Lykke, formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune.

Forskningen viser nemlig blandt andet, at unge med et fritidsjob har 2,5-3 gange højere sandsynlighed for at være i job, når de er 25-29 år, ligesom en ung med et fritidsjob har 20-30 procent lavere risiko for at have modtaget en fængselsdom som 25-årig.

Bliv klogere på arbejdet bag

Det er blot nogle af de vinkler, som du kan blive klogere på til Esbjerg Kommunes allerførste Fritidsjobkonference. Her vil det blive muligt at høre mere om, hvordan Fritidsjob i Esbjerg Kommune sætter deres arbejde med de unge sammen, Lauritzen Fonden, der støtter Fritidsjob i Esbjerg Kommune, vil give deres vinkel på det gode fritidsjob og flere arbejdsgivere og unge vil fortælle, hvorfor et fritidsjob er så vigtigt for dem.

Er du nysgerrig på, hvordan vi arbejder med at skabe endnu flere fritidsjob og match i Esbjerg Kommune, så er du meget velkommen til Fritidsjobkonferencen torsdag den 31. august 2023 fra kl. 15-18 på Platformen, Novrupvej 14. 6705 Esbjerg Ø.

Husk blot at sende en mail med tilmelding til: fritidsjob@esbjerg.dk

FAKTA

Fritidsjob i Esbjerg Kommune

Fritidsjob i Esbjerg Kommune arbejder hver dag for at forbedre trivslen blandt unge mennesker i Esbjerg Kommune. Ved at bygge bro mellem de arbejdsivrige unge og de lokale virksomheder, styrker Fritidsjob de unges trivsel og udvikling, samtidig med at de forebygger frafald på ungdomsuddannelser og sikrer virksomhederne en kvalificeret fremtidig arbejdskraft.

Fritidsjob I Esbjerg Kommune er en del af Jobcenter Esbjerg og støttes af Lauritzen Fonden.

Læs mere om Fritidsjob i Esbjerg Kommune her.

Leave a Reply