Fantastiske fortællinger på kunstmuseet

0
89
Pernille Stockfleth

En lystfyldt, overraskende og nærværende fortælleoplevelse på Esbjerg Kunstmuseum for kommunens 0. – 5. klasser og specialklasser.

Foto: Esbjerg Kunstmuseum (Pernille Stockfleth)

Sammen med historiefortæller Pernille Stockfleth inviterer vi indenfor i den aktuelle særudstilling Mark Dion: Wunderkammer 2 – mirabilia fra tirsdag d. 28. januar til og med fredag d. 31. januar 2020. En session varer ca. 40 minutter, og indholdet til fortællingerne hentes direkte ud af værkerne og Pernille Stockfleths omfattende fantasi. Undervejs får eleverne mulighed for at bidrage til historierne. Når Pernille folder sine improviserede fortællinger ud, inddrager hun hele kroppen, hun synger, tilpasser stemmeføringen og formår at kombinere en imponerende opfindsomhed med en stærk sammenhængskraft, så alle fortællingens fine forviklinger og forgreninger samles til sidst med et twist.

Tidligere samarbejder har vist, at historiefortællingen kan finde uudtømmelig inspiration i billedkunsten, og at deltagerne får nye, overraskende oplevelser med kunstværkerne gennem fortællingerne. Hvem kunne f.eks. have forestillet sig, at én af Mark Dions gamle æsker rummede en hårdkogt bande af mobbe-muslinger – eller at fiskene i hans store installation kan synge jazz?

Hvor: Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20, 6700 Esbjerg
Hvornår: Fra tirsdag d. 28/1 til og med fredag d. 31/1.
Hver dag kl. 9.30, kl. 11.00 og kl. 13.00.
Arrangement er fuldt booket.

Arrangementet har modtaget betydningsfuld støtte fra Lida & Oskar Nielsens Fond

Leave a Reply