I forbindelse med festugen fik alle i Skolegade tilbuddet om at rykke ud på gaden og være med til at lave et festligt gademiljø. Kun 2 af gadens mange restaurationer tilsluttede sig dog festugens gode idé.

Ea Gram foran Rankin Park

Ea Gram fra Rankin Park var glad for tilbuddet og benyttede sig af muligheden for at udvide butikken på fortovet foran restaurationen. Hun har skabt et hyggeligt miljø foran caféen, som ikke har været helt gratis. Hun fortæller at det har krævet en del ressourcer og kunne derfor godt tænke sig at det kunne blive en permanent løsning, hvor man lukkede Skolegade helt af fra kirken og ned til Østergade. 

Industrien tog også imod tilbuddet om at udvide deres serveringsområde i Skolegade i forbindelse med festugen. I følge Rasmus Madsen var den kreative udsmykning på fortorvet noget der lod sig gøre over en flaske rødvin, sammen med hustru og medindehaver Amalie Egholm, dagen inden åbningen. 

På Esbjergs vegne kunne man håbe at flere restaurationer vil deltage i projektet til næste år, da det medvirker at festugen ikke blot er fest på torvet, men også fest i gaden. Rankin Park og Industrien er strålende eksempler på hvordan det kan gøres, hvad enten man har mange midler til rådighed eller blot finder symaskinen frem. 

Rasmus Madsen på Industrien

Ingen bevilling til udskænkning udendørs

Flere restaurationer i Skolegade har nævnt, at man ikke må servere udendørs. Det vil med andre ord sige, at man ikke kan sætte en fadølsmaskine op foran sin restauration og på den måde skabe mere liv i gaden. Øllen kan dog købes indendørs og nydes udendørs.

Gademiljøet var opsat i weekenden

Ved Skræddergården og King George havde man en udendørs opstilling i weekenderne omkring ugen, og Yesbjerg har modtaget dette billede fra Skræddergårdens udendørs miljø.

Carsten Prisfeldt foran Skræddergården

1 COMMENT

  1. Hello There. I found your blog using msn. This is a really
    well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info.

    Thanks for the post. I will definitely return.

Leave a Reply