StoneKing – med base i Esbjerg – har netop udgivet deres første fuldlængde album “Southern Ram” – en hyldest til den klassiske, melodiøse hardrock.

Foto: StoneKing

Samtlige sange – bortset fra to – er blevet undfanget i øvelokalet i Esbjerg. En række ældre idéer er blevet støvet af i processen, omarrangeret og omskrevet, og samtidig er der også flere frisklavede sange med på udgivelsen.


Idéen til udgivelsen begyndte for alvor at tage form, efter at Edmund Jacobsen kom med som sanger i 2018. Og efter at trommeslageren Martin Aagaard Wolff og bassisten Tommy Rask Hasle fulgte trop i begyndelsen af 2019, så kunne arbejdet for alvor begynde. I forvejen bestod StoneKing af guitarist og sangskriver Peter Qvortrup og keyborspilleren Søren Kaspersen.

Det skal bemærkes, at Martin Pagaard Wolff og Tommy Rask Hasle efter endte indspilninger har besluttet at forlade StoneKing – i fred og fordragelighed – for at afsøge andre, individuelle musikalske jagtmarker.

StoneKings musik handler i sin kerne om melodi – med hårdtspillet og melodiøs guitar som det bærende element – godt pakket ind i flotte synths og gammeldags hammondorgel – rundet af med fængende vokaler og en kontant og stram rytmesektion.


StoneKing havde planer om at følge “Southern Ram” op med nogle koncerter – men som omstændighederne er nu (maj 2020), må live-optrædener vente på ubestemt tid.
Southern Ram” er produceret, arrangeret og optaget i Esbjerg og Ribe i løbet af 2019 og starten af 2020 med Martin Pagaard Wolff som tekniker. Han har desuden mixet. Jacob Hansen – velkendt lyd-magiker fra Hviding – har stået for mastering.
Udgivelsen er foregået i fællesskab med Gateway Music.

Du kan streame Stonekings musik her:

https://stoneking.lnk.to/SouthernRam

Leave a Reply