Esbjerg tager værtskabet for Specialskolernes Landsidrætsstævne de næste tre år

Onsdag og torsdag den 6. og 7. oktober 2021 danner Esbjerg endnu engang ramme om Specialskolernes Landsidrætsstævne. Faktisk har Esbjerg fået værtskabet de næste tre gange.

Der er lagt op til smil over hele linjen, når Specialskolernes Landsidrætsstævne igen indtager Esbjerg onsdag og torsdag. Billedet her er fra 2019, hvor stævnet også blev holdt i Esbjerg. Foto: Tue Sørensen

De unge elever fra landets specialskoler skal både dyste i atletik, hockey, skovløb og svømning, når Esbjerg blænder op for den 36. udgave af Specialskolernes Landsidrætsstævne 2021 onsdag og torsdag i denne uge.

Faktisk skulle stævnet være holdt i maj 2020, men som så meget andet blev også Specialskolernes Landsidrætsstævne udskudt på grund af Corona.

”Vi er rigtig glade for, at det er lykkes for Sport & Event Park Esbjerg at finde plads og mandskab til, at vi nu kan afvikle Specialskolernes Landsidrætsstævne her i Esbjerg,” fortæller Henrik Vallø, formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune og han fortsætter:

”Det her er et utroligt livsbekræftende landsstævne med masser af smil, kram og fællesskab. For selvom de unge selvfølgelig kan vinde medaljer, så er det fællesskabet blandt de unge med særlige behov der er i højsædet, og deres mulighed for at komme ud og møde ligesindede.”

Esbjergs nye rolle

Stævnet hang ellers i en tynd tråd, da specialskolerne, der plejer at stå for stævnet, havde svært ved at finde kræfterne til at videreføre det. Derfor gik Esbjerg Kommune sammen med Sport & Event Park Esbjerg om at afholde og planlægge stævnet. Og det er nu endt med, at Esbjerg skal være vært for stævnet de næste tre gange.

”Vi er glade for, at vi kan være med til at facilitere og planlægge stævnet, så det stadig kan eksistere. Det er vigtigt for de unge her, at de stadig kan komme ud og mødes og være fysisk aktive sammen,” fortæller Jacob Drachmann Haag, aktivitets- og værtsskabschef hos Sport & Event Park Esbjerg, der i samme åndedrag sender en stor tak til Rybners og de mange frivillige:

”Deltagerne skal som noget nyt overnatte på Rybners. Rybners reddede os lige på målstregen og hjælper med indkvarteringen. Det er vi meget taknemmelige for, så vi kan afvikle stævnet på bedste vis. Ligesom vi skylder en stor tak til de lokale foreninger, skoler og klubber, der stiller med en række frivillige.”

Specialskolernes Landsidrætsstævne skydes i gang med fælles indmarch på atletikstadionet onsdag den 6. oktober 2021 klokken 10.00.

Pressen er velkommen til at deltage.

FAKTA 

Specialskolernes Landsidrætsstævne 2021

Der er tilmeldt over 200 deltagere fra 11 af landets specialskoler

Deltagerne er unge med særlige behov mellem 16-25 år.

Alle deltagerne skal overnatte på Rybners.

Det er CSV-Esbjerg og Sport & Event Park Esbjerg, der sammen med SLIS komitéen planlægger Specialskolernes Landsidrætsstævne.

Se hele programmet for stævnet her: www.sepe.dk/events/slis

Der er lagt op til smil over hele linjen, når Specialskolernes Landsidrætsstævne igen indtager Esbjerg onsdag og torsdag. Billedet her er fra 2019, hvor stævnet også blev holdt i Esbjerg. Foto: Tue Sørensen

De unge deltagere med særlige behov er alle mellem 16-25 år, og der konkurreres både i atletik, svømning, hockey og skovløb. Foto: Tue Sørensen

Leave a Reply