Esbjerg Kommune spiller hovedrollen i verdens største børneteaterfestival i 2022

I foråret 2022 står Esbjerg Kommune på de skrå brædder, når Aprilfestival rykker ind på små og store scener i hele kommunen. 120 professionelle børne- og ungdomsteatre spiller cirka 600 gratis forestillinger, og pressen er velkommen til det første skridt i optakten, når vinderplakaten for festivalen afsløres.

Med 25.000 gratis billetter til 600 forestillinger i dagtilbud, på skoler og for familier er Aprilfestival verdens største teaterfestival for børn og unge, og fra den 27. marts til den 3. april 2022 er Esbjerg Kommune vært for den 51. udgave af den spændende begivenhed.

Egentlig var det meningen, at Esbjerg Kommune skulle have lagt scener til Aprilfestivalen allerede sidste år, men på grund af coronavirus måtte festivalen holde et års ufrivillig pause i 2020. Derfor har der i år været Aprilfestival i Holbæk, mens Esbjerg Kommune har skubbet teaterfesten et år frem.

Det betyder, at planlægningen allerede er i fuld gang, og et af de første skridt er at udvælge den plakat, som bliver den visuelle grundsten for festivalen. De dygtige elever fra Billedkunstnerisk Grundkursus på Kulturskolen Esbjerg har lavet en række forslag til plakaten, og en dommerkomité har udvalgt vinderplakaten, som Kulturskolen Esbjerg leder, Inger Moltesen Fogh, præsenterer på Kulturskolen Esbjerg, Islandsgade 50, tirsdag den 5. oktober kl. 14.00-15.00.

Pressen er velkommen til at deltage i seancen, hvor der er mulighed for at få en snak med den unge kunstner bag plakaten og høre mere om forløbet forud for valget af plakaten, der sammen med de andre bidrag i konkurrencen bliver udstillet til festivalen i 2022.

Aprilfestival 2022 bliver arrangeret af Teatercentrum og Esbjerg Kommune, og i forbindelse med offentliggørelsen af vinderplakaten er holdet bag festivalen klar til at fortælle om den store begivenhed. Også BGK-elever deltager i startskuddet for Aprilfestival 2022.

Leave a Reply