Der var 100 procent opbakning til Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen, der i Aberdeen lørdag blev udpeget til Vice President for verdens energibyer. Ifølge klima-, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen, er det en stor anerkendelse af Esbjerg og Danmark, og borgmesteren kan i sin nye rolle bidrage til udbredelsen af de danske ambitioner på klima- og energiområdet.

Foto: Esbjerg Kommune

Efter at være blevet udnævnt som Vice President udgør Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen, sammen med Aberdeens borgmester, Barney Crockett, topledelsen i World Energy Cities Partnership i de næste 2 år.

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, fik 100 procent opbakning, da sammenslutningen af verdens energibyer lørdag formiddag skulle udpege en ny Vice President. Det er dermed Aberdeens borgmester, Barney Crockett og Esbjerg Kommunes borgmester, der udgør den nye topledelse for World Energy Cities Partnership, WECP, for de kommende to år. Afstemningen fandt sted på WECP’s årlige topmøde, der i år blev afviklet i forbindelse med olie- og gasmessen, Off-shore Europe, i skotske Aberdeen.

 

“Det er en stor anerkendelse af Esbjerg og Danmark. Jesper Frost Rasmussens rolle som Vice President vil bidrage til, at dansk knowhow inden for havvind vil blive udbredt til andre energibyer verden over. Det er vigtigt for Danmark og for at udbrede kendskabet til vores meget ambitiøse målsætninger på energi- og klimaområdet”, siger klima-, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen.

 

Stort potentiale i WECP

Esbjerg har været medlem af WECP siden 2013, og indenfor de seneste år er interessen for havvind eksploderet blandt de andre energibyer. Energibyer som for eksempel Houston, Stavanger, Aberdeen, Halifax, Perth og Dammam er tæt knyttet til den eksisterende olie- og gasindustri, men interessen for grønne energiformer er stor.

“Jeg har holdt flere oplæg om transitionen fra olie og gas til havvind for WECP sammen med Business Esbjerg. Senest har vi været i tæt dialog med den sydkoreanske by Ulsan, som har ambitioner om at blive et nyt havvind hub i Asien. Derfor har jeg bedt WECP om, at Ulsan er med som observatører her i Aberdeen, og de bliver med stor sandsynlighed optaget som nyt medlem i 2020. Så der ligger et kæmpe potentiale i det fremtidige arbejde med WECP og de andre energibyer, og min nye rolle som Vice President vil give mig gode muligheder for at præge denne udvikling i endnu større grad”, siger Jesper Frost Rasmussen.

 

 

Jesper Frost Rasmussen blev lørdag valgt som WECP’s nye Vice President, og det er ifølge den danske klima-, energi- og forsyningsminister en stor anerkendelse af Esbjerg.

Leave a Reply