Esbjerg får gylden hæder

0
1150

Esbjerg Kommune får fornem pris for nytænkning.

Foto: Esbjerg Kommune

Byggesocietetet har tildelt Esbjerg Kommune prisen Det Gyldne Søm for Esbjergs evne til gennem 150 år at transformere sig og skabe gunstige betingelser for byens erhvervsliv.
Indbyggerne i Esbjerg Kommune er kendt for deres entreprenørånd. Det er deres helt unikke DNA, der igennem 150 har præget udviklingen i Esbjerg og resten af kommunen, og som har gjort, at 23 indbyggere i 1868 i dag er vokset til mere end 116.000 indbyggere.
 
Denne særlige entreprenørånd har Byggesocietetet nu hyldet, ved at overdrage den fornemme pris “Det Gyldne Søm” til Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen. Byggesocietetet er en landsdækkende interesseorganisation og Danmarks stærkeste netværk inden for bygge- og ejendomsbranchen.

“Årsagen til, at Esbjerg Kommune får Det Gyldne Søm, er byens evne til at transformere sig og skabe de rigtige betingelser for byens erhvervsliv. Derfor har det været muligt over 150 år at gå fra en eksporthavn til fiskerihavn, videre til olie- og gasoperationer og herefter igen en udbygning med vindaktiviteter, som i alt er endt med optagelse i netværket for verdens energibyer, WECP, der på sigt vil få positiv betydning for byens erhvervsliv, ” siger Finn Ehlers, formand for Byggesocietetet Syd & Vestjylland.


I Esbjerg Kommune er man naturligvis meget stolt over at modtage den fornemme pris.

“I byen hersker en helt særlig entreprenørånd og vilje til fremdrift. Esbjergenserne er vant til at omstille sig og gribe de nye muligheder. Erhvervslivet bærer derfor præg af nytænkning, og klynger af virksomheder blomstrer op omkring de fag, hvis kompetencer er efterspurgt. Alt sammen vidner om en by, der efter 150 år trives i bedste velgående og har sat kursen mod en lys fremtid. Et fortsat højt gear og spændende ambitioner for udviklingen kræver selvfølgelig, at mange gode kræfter også fremover arbejder sammen, og i Esbjerg Kommune sætter vi stor pris på netværket og samspillet med blandt andet Byggesocietetets medlemmer her i Syd- og Vestjylland, siger borgmester, Jesper Frost Rasmussen.

Foto: Esbjerg Kommune
 

Leave a Reply