Esbjerg Energy og SønderjyskE skal fordele seks point imellem sig, når de to Metal Ligamandskaber torsdag og fredag mødes.

Foto: Yesbjerg/Adobe

Den første af de to kampe spilles i Granly Hockey Arena, hal 2 torsdag klokken 19.00 og returkampen spilles i Frøs Arena i Vojens fredag klokken 19.30.

“Vi har gennem årene spillet adskillige hektiske og spændende kampe mod SønderjyskE. Spillerne glæder sig til disse lokalopgør og at der er tale om lokalopgør, gør ikke spændingen mindre for drengene. Den slags kampe giver ekstra energi, så der vil givet vis blive tale om høj intensitet. Og det gør næppe tingene mindre intense, at holdene mødes to gange med kort mellemrum,” fortæller cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy.

Esbjerg Energy stiller til kampene med sejre i de tre seneste kampe, senest en 4-1 sejr søndag over Odense Bulldogs. SønderjyskE har ligeledes vundet den seneste kamp, hvor Rungsted Seier Capital blev besejret med 5-2 i Hørsholm. Sejrene har bragt os tættere på at indfri vores potentiale. Vi spiller ganske enkelt bedre nu, for sejrene har givet os selvtillid. Tilgangen til kampene er den sædvanlige, så i første omgang har vi fokus på torsdagens hjemmekamp og den fjerde sejr.

Først fredag morgen rettes spillernes opmærksomhed mod udekampen i Vojens. SønderjyskE er et godt hold på papiret og har også vist kvaliteten på isen. Og de demonstrerede igen kvaliteten i søndagens 5-2 sejr i Hørsholm over Rungsted. Så det er to mandskaber med selvtillid, der mødes og samtidigt to motiverede hold, fortsætter Energy-coachen.

Derfor må vi fortsætte det hårde arbejde. Vi skal igen træffe de gode valg, gøre de ting som virker og som giver holdet succes. Og endelig skal vi prioritere holdets succes før individets. Derfor er det de samme ting, vi har fokus på, som til enhver anden kamp. SønderjyskE er placeret på Metal Ligaens 3. plads med 44 point for 22 spillede kampe, Esbjerg Energy er ligaens nummer 6 med 29 point efter 22 spillede kampe.

Tabellen minder os om, at hvis vi skal have succes i kampene mod SønderjyskE, så skal vi være klar fra første dommerfløjt. Men det forudsætter samtidigt, at vi skal præstere gennem samtlige 60 minutter. Og lad mig bare gentage.

Vi skal træffe de rigtige valg og gøre tingene rigtigt. Både som hold og individuelt.

Mark Pederson

Leave a Reply