Esbjerg Energy henter den 29-årige svenske center Kim Karlsson. Den 174 cm høje svensker kommer fra SC Langenthal i den schweiziske NLB liga.

Foto: Yesbjerg / Adobe

Vi har gjort, som vi altid gør på denne tid af året, når man skal forstærke holdet. Nemlig analyseret vores behov. Vi kom frem til, at vi ønskede en center. At han skulle bidrage både offensivt og defensivt, og at han skulle kunne styrke vores undertalsspil.
Kim Karlsson er netop en to-vejscenter, som producerer point og som samtidigt gør holdkammeraterne bedre. Og så er han stærk i undertalsspillet, som vi har ønsket, og derfor opfylder han alle vores forventninger til en ny spiller, forklarer sportschef og cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy.
Kim Karlsson har spillet det meste af karrieren i hjemlandet, hvor han primært har repræsenteret IF Björklöven i Allsvenskan og Luleå HF i Svenska Hockeyligaen. I alt er det blevet til 304 kampe i den næstbedste svenske række og 115 kampe i den fornemste række.
Som svensker er Kim Karlsson EU-borger og dermed en del af arbejdskraftens frie bevægelse i EU. Det betyder, at Karlsson ikke behøver at skulle igennem samme proces for at arbejde i Danmark, som fx nordamerikanere skal.
Dermed skal han ikke afvente en arbejdstilladelse, men kan træne med holdkammeraterne fra ankomsten, fortsætter sportschefen.
Kim Karlsson er Esbjergs ottende og formentligt sidste spiller med et udenlandsk pas. Vi kan blive ramt af skader eller andre særlige forhold, men som det ser ud nu, er Energy-truppen komplet, slutter Mark Pederson.
Kim Karlsson kommer fra Älvsbyn i Lapland i det nordlige Sverige. En lille kommune med godt 8.000 indbyggere. Kim Karlsson spillede sammen med Energy-forwarden Felix Scheel i Björklöven i perioden 2014 til 2016.

Leave a Reply