Esbjerg Energy tilfører truppen nyt blod i form af den 20-årige David Madsen, der er født og opvokset i Vojens. David Madsen er på kontrakt i det vestjyske i de kommende to sæsoner.

Foto: Energy

– Med aftalen har vi sikret os en dygtig ung spiller. David har spillet et enkelt år i canadisk juniorhockey og har i de tre seneste sæsoner spillet i Sverige for Vaxjö Lakers og Malmö Red Hawks i SHL og for Troja-Ljungby i Division 1, fortæller bestyrelsesformand Søren Mathiasen fra Esbjerg Energy.

I alt er det blevet til 13 kampe i SHL, 4 i Champions Hockey League og mere end 100 kampe i den bedste svenske juniorrække. Desuden har David Madsen deltaget i to U18- og to U20-slutrunder.

– Vi henter en ung mand til klubben, der kan drage nytte at sine erfaringer fra både Nordamerika og Sverige og som er vant til at begå sig langt hjemmefra. Han er helt klart et aktiv for Esbjerg Energy, som ønsker at udvikle spillere.

– Vi har fulgt David Madsens udvikling gennem efterhånden mange år. Vi mener at have hentet en både dygtig og spændende spiller, der også har vist at han kan håndtere modgang. Han var ude med et brækket ben i længere tid, men viste viljen og kom tilbage og spillede en vigtig rolle på det danske U20 -landshold under verdensmesterskaberne, fortsætter Energy-formanden.

David Madsen er forward og kan benyttes både som højre wing og som center. Samtidigt bibringer David Madsen Esbjerg-holdet fysisk med sine 187 cm og 90 kg.

– David er godt skolet og han har hentet en god indstilling og værdifulde erfaringer med fra tiden i Nordamerika og Sverige. Han er høj og har en veludviklet fysik, hvor specielt benene er stærke, supplerer assistenttræner Thor Dresler fra Esbjerg Energy.

– Han er disciplineret, taktisk godt skolet og udstyret med et godt blik for spillet. Jeg vil kalde ham en dygtig forward med styrker i defensiven, som jeg forventer kan udvikle sig meget i de næste par år hos os. Og så vil han givetvis kunne styrke vores trup med mange forskelligartede kvaliteter, slutter Energy-assistenten.

Leave a Reply